Misc 11/06/2013

El govern grec anuncia que tanca avui mateix la televisió pública del país

Tancarà l'actual ens de ràdio i televisió públiques però n'obrirà un de nou, "modern i amb molt menys personal"

Efe
2 min

AtenesEl govern grec ha anunciat avui el tancament de la radiotelevisió pública (ERT) del país, segons ha informat Simos Kedikoglu, portaveu de l'executiu. "ERT deixarà d'existir després del tancament de la programació d'aquesta nit. En el seu lloc funcionarà aviat un organisme públic millor, modern i amb molt menys personal", ha dit Kedikoglu. A més, el portaveu ha anunciat que els treballadors d'ERT seran acomiadats i percebran les indemnitzacions corresponents.

Els empleats que vulguin treballar en el nou organisme podran presentar la seva candidatura, ha dit el portaveu sense precisar quina serà la dimensió de la plantilla del futur ens. No obstant, alguns mitjans del país citaven avui fonts governamentals segons les quals la nova entitat comptaria amb uns 700 treballadors, enfront dels gairebé 2.600 de l'actual ens.

La contrapartida de l'executiu

Per cada empleat considerat com a excessiu a ERT hi haurà noves contractacions en altres sectors més necessitats de personal, com hospitals i altres serveis de l'administració pública on són necessaris, ha afegit el portaveu. En aquests moments, els estudis dels tres canals de televisió i les emissores de ràdio que conformen ERT estan ocupats pels seus treballadors, que estan avaluant la situació. El president de l'associació de la premsa grega, Yorgos Savidis, ha fet una crida a la vaga a tots els mitjans.

El nou ens públic reforçarà els serveis per satèl·lit i les tecnologies modernes, perquè sigui un instrument de promoció de Grècia i ofereixi informació als grecs a l'estranger (la meitat dels grecs viuen fora del país), ha explicat Kedikoglu. Mentre no s'hagi creat el nou ens públic, els ciutadans quedaran exempts del cànon que paguen mensualment. Una contribució que, segons el portaveu, es reduirà sensiblement en el futur.

L'anunci del tancament ha estat precedit per la signatura d'un decret llei que ha causat un enrenou entre els treballadors de la cadena pública, així com entre els partits polítics, inclosos els socis del primer ministre, el conservador Andonis Samaràs, els socialdemòcrates del Pasok i l'esquerra moderada de Dimar.

stats