Turquia
Misc 04/06/2013

El número dos d'Erdogan demana perdó als manifestants per "la violència excessiva"

El vice primer ministre turc, Bulent Arinc, ha dit que la brutalitat policial ha sigut "incorrecta i injusta". El to conciliador contrasta amb l'utilitzat pel cap de l'executiu, que acusa els protestants d'extremistes

Agències
1 min

IstanbulEl vice primer ministre turc, Bulent Arinc, ha demanat perdó per la brutalitat policial amb què les forces de seguretat turques han reprimit les manifestacions que des de fa set dies protesten contra el govern del primer ministre, Reccep Tayip Erdogan.

Arinc, que es fa càrrec del govern mentre Erdogan visita diversos països del nord d'Àfrica en una gira diplomàtica, ha dit en una roda de premsa que "la violència excessiva que s'ha utilitzat contra els manifestants ha sigut incorrecta i injusta". En un intent de calmar els ànims i contrastant amb les acusacions del primer ministre, que titlla els manifestants d'extremistes, Arinc ha demanat perdó als ciutadans. Però no a tots. "No crec que deguem cap disculpa a aquells que han causat danys als carrers i que han intentat posar entrebancs a la llibertat de la gent", ha afegit. Arinc ha dit que es reunirà amb alguns dels organitzadors de la protesta d'Istanbul, que ha acabat conduint a una mostra d'ira sense precedents vers el govern.

stats