Itàlia
Misc 10/06/2013

El candidat socialdemòcrata pren l'alcaldia de Roma a la dreta

L'excirurgià Ignazio Marino substituirà el conservador Gianni Alemanno al capdavant de la capital italiana. Segons els primers resultats, el candidat del Partit Demòcrata obtindrà un 63,92% dels vots, mentre que el del berlusconià Poble de la Llibertat només en tindrà 36,12%

Agències
1 min
El candidat socialdemòcrata a l'alcaldia de Roma, Ignazio Marino, després de votar / EFE

RomaLa socialdemocràcia italiana ha guanyat aquest dilluns l'alcaldia de Roma en unes eleccions municipals marcades per la baixa participació. El candidat del centresquerra, l'excirurgià Ignazio Marino, ha obtingut un 63,92% en la segona volta que l'enfrontava a l'actual alcalde, el conservador Gianni Alemanno, que n'ha obtingut un 36,12, segons indiquen els primers resultats.

L'apatia generalitzada ha estat evident en aquestes eleccions després que la participació ha quedat per sota del 50% a la capital, on els últims comicis locals del 2008 havia estat del 63%.

Aquest resultat dóna una mica d'aire al primer ministre socialdemòcrata, Enrico Letta, que lidera una delicada coalició amb el Poble de la Llibertat (PdL) de Silvio Berlusconi. No obstant, Marino ha tingut una relació complicada amb el cap de l'executiu.

L'exsenador va distanciar-se del lideratge de Letta al capdavant del Partit Demòcrata i, abans d'abandonar l'escó al senat, va rebutjar donar suport a l'actual coalició de centresquerra.

El centresquerra, que tendeix a obtenir millors resultats a les eleccions locals que a les generals, s'endurà previsiblement la victòria a les principals ciutats.

stats