Misc 26/06/2013

Un videoaficionat enregistra el moment en què esclata el motor d'un avió a punt d'enlairar-se

L'aparell, de Thomas Cook, duia 325 persones a bord en el moment de l'incident. No hi va haver ferits

Ara
1 min

BarcelonaEnsurt sense conseqüències aquest dilluns a l'aeroport de Manchester. Un dels dos motors d'un Airbus 300 de la companyia Thomas Cook, especialitzada en desplaçaments turístics, va esclatar just quan l'avió avançava per la pista durant la maniobra d'enlairament. El moment va ser filmat, per casualitat, per un videoaficionat, que ha penjat les imatges a Youtube.

Afortunadament l'explosió es va produir quan l'aparell encara avançava per la pista guanyant velocitat. En les imatges es veu com, després de l'explosió, l'aparell es desequilibra, tot i que el pilot aconsegueix mantenir el control. El moment va resultar crucial, ja que el pilot va poder avortar la maniobra d'enlairament just a temps. Si l'explosió del motor s'hagués produït més tard hauria estat impossible reaccionar i l'incident podria haver tingut conseqüències serioses. L'enlairament és un dels moments més crítics del procés de volar, i és justament quan els motors funcionen a màxima potència.

A l'aparell viatjaven 325 persones, cap de les quals no va patir ferides, tot i la brusca frenada. L'Airbus va quedar detingut durant una estona a la pista, que va quedar fora de servei, mentre arribaven els bombers i els equips d'emergència, que no van haver d'actuar. El vol tenia com a destinació la República Dominicana. Thomas Cook ha posat en marxa una investigació per intentar esbrinar les causes que van motivar l'explosió.

stats