Misc 10/06/2013

La Xina llançarà tres astronautes a l'espai, entre ells la segona dona del país asiàtic a sortir de l'atmosfera

La missió durarà quinze dies, durant els quals es produiran dos acoblaments amb el laboratori xinès que orbita al voltant de la Terra

Efe
1 min
Els astronautes xinesos, a punt per pujar a la nau / EFE

BarcelonaLa cinquena nau tripulada de la Xina, el 'Shenzhou X', serà llançada demà des de la base de Jiuquan, al nord-oest del país, amb tres astronautes a bord. La tripulació estarà formada per tres pilots de la força aèria del gegant asiàtic: Wang Yaping (la segona dona xinesa que viatja a l'espai), Zhang Xiaoguang i Nie Haisheng, que es convertirà en el primer cosmonauta xinès a repetir viatge espacial.

El llançament es produirà a les 17.38 hora local xinesa (09.38 GMT) i es preveu que el 'Shenzhou X' romangui 15 dies a l'espai. Durant la missió, la nau tripulada durà a terme dos acoblaments amb el laboratori xinès que orbita al voltant de la Terra, el Tiangong I. A més, per primera vegada els astronautes xinesos parlaran per videoconferència amb estudiants de primària i secundària, als quals impartiran una classe a distància.

El primer astronauta xinès, Yang Liwei, va viatjar al cosmos el 16 d'octubre del 2003 al bord de la 'Shenzhou V', i fins ara vuit pilots militars xinesos l'han seguit. Fei Junlong i Nie Haisheng, que demà repeteix experiència, van dur a terme el segon vol tripulat, el 'Shenzhou VI', l'octubre del 2005. El setembre del 2008 va viatjar al cosmos la 'Shenzhou VII' amb tres cosmonautes, que van portar a terme la primera "passejada espacial" d'un astronauta xinès fora de la nau.

Tres xinesos més van viatjar a l'espai el juny de 2012, entre ells la primera dona d'aquell país a sortir de l'atmosfera, Liu Yang. En aquella ocasió van dur a terme el primer acoblament amb el Tiangong I, com a pas previ per a l'establiment d'una estació orbital xinesa permanent.

stats