Misc 27/08/2013

Assange, cantant i amb perruca: el fundador de Wikileaks fa campanya per ser senador a Austràlia

El fugitiu enregistra un vídeo a l'ambaixada de l'Equador a Londres per promocionar la seva candidatura al Senat australià

Efe
1 min

LondresEl fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ha divulgat un vídeo musical gravat a l'ambaixada de l'Equador a Londres. El vídeo, una paròdia en què apareix cantant i amb perruca, té com a objectiu promocionar la seva candidatura al Senat d'Austràlia. Disfressat amb una perruca rossa, l'activista interpreta una peça que ha publicat el portal d'internet 'Juice Rap News', una versió del tema 'You'r the Voice', que va gravar el 1986 el cantant australià John Farnham.

Assange està refugiat a la legació equatoriana a Londres des del juny del 2012 per evitar ser extradit a Suècia, que el reclama per presumptes delictes sexuals. Des del seu refugi al Regne Unit, el famós 'hacker', de 42 anys, fa campanya per promoure la seva candidatura al Senat australià pel Partit WikiLeaks en les eleccions del 7 de setembre.

Segons va admetre el febrer passat, Assange creu que guanyar un escó en aquests comicis facilitaria la fi del seu tancament forçat a l'ambaixada de l'Equador a Londres

La portaveu de la formació política, Samantha Cross, va dir al juliol que Assange "vol tornar a Austràlia per ocupar el seu escó". Tanmateix, si Assange fos elegit i no pogués exercir com a senador, l'escriptora australiana Leslie Cannold ocuparia el seu lloc a la cambra alta, ha avançat Cross.

La formació política de l'activista presenta sis candidats al Senat pels estats australians de Victòria, Austràlia Occidental i Nova Gal·les del Sud, entre els quals hi ha acadèmics, periodistes i defensors dels drets humans.

stats