Internacional 11/06/2013

La policia turca controla la plaça Taksim d'Istanbul després d'entrar-hi a la força

Els cossos de seguretat han irromput amb blindats a la cèntrica plaça

Efe
1 min

BarcelonaLa policia turca ha agafat el control de la cèntrica plaça Taksim d'Istanbu,l després d'irrompre-hi aquest matí amb blindats en una sorprenent operació, poques hores després que el Govern anunciàs la seva disposició a negociar les reivindicacions ecologistes. Segons l'emissora turca NTV, els centenars d'agents de la força d'intervenció ràpida que han ocupat l'emblemàtica plaça -a la qual no s'acostaven des de fa dues setmanes- s'haurien enfrontat a un grup reduït de persones que els han tirat còctels molotov.

Els policies han respost amb l'ús massiu de gas lacrimogen i raigs d'aigua a pressió, han demanat als manifestants que no tirassin "pedres i botelles" i han assegurat que no pretenien desallotjar l'acampada de protesta de l'adjacent parc Gezi, sinó únicament "netejar" la plaça i els voltants de pancartes. Els agents, de fet, ja han enderrocat les barricades aixecades als carrers d'accés a la plaça de Taksim.

La intervenció policial s'ha produït després que el viceprimer ministre, Bülent Arinç, anunciàs dilluns en una roda de premsa que el primer ministre Recep Tayyip Erdogan es reuniria dimecres amb els manifestants. Això no obstant, la Plataforma de Taksim, que ha rebutjat aquest dimarts tant l'ús de còctels molotov com de gas lacrimogen en un missatge de Twitter, ha afirmat que de moment no havia rebut invitació a la reunió.

stats