Misc 27/06/2013

Texas executa el pres número 500 des de la reinstauració de la pena de mort el 1982

La víctima és Kimberly McCarthy, una dona afroamericana drogodependent condemnada per un assassinat el 1997. És la primera dona executada als Estats Units des del 2010

Efe
1 min

DallasL'estat de Texas va executar aquest dimecres Kimberly McCarthy mitjançant una injecció letal, el reu número 500 des que es restaurés la pena de mort el 1982. És la primera dona executada als Estats Units des del 2010. McCarthy, de 52 anys, va ser executada a la penitenciaria de Huntsville, al sud de Dallas. La presa, una afroamericana drogodependent en el moment del crim, va ser condemnada a mort per l'assassinat el 1997 a punyalades de la seva veïna, la professora universitària de 71 anys Dorothy Booth.

L'apel·lació presentada davant el Tribunal Criminal de Texas va ser rebutjada, segons ha indicat Maurie Levin, advocada de McCarthy. Levin va assenyalar al diari 'Dallas Morning News' que "els vergonyosos errors que infesten el cas de McCarthy, com el prejudici racial, l'assessoria legal ineficaç i els tribunals sense voluntat d'exercitar una veritable supervisió del sistema, reflecteixen els problemes centrals en l'administració de la pena de mort".

Texas es troba al capdavant de les execucions als EUA, i el 2012 va acabar amb la vida de 17 persones. El 2013 ha executat vuit persones i té prevista la de set reus més. En l'actualitat, l'estat meridional compta amb 300 persones al corredor de la mort. Encara que en els últims sis anys sis estats (Connecticut, Illinois, Nou Mèxic, Nova York, Nova Jersey i Maryland) l'han suprimit, la pena de mort es manté en 32 dels 50 estats del país.

stats