Misc 03/06/2013

Solidaritat enmig dels disturbis

1 min

Centenars de voluntaris van organitzar ahir la brigada de neteja més gran que es recorda a Turquia. Armats amb guants i bosses de plàstic, s'esmunyien per entre les barricades de la nit anterior per recollir fins a l'última burilla.

"Sembla que les brigades de neteja s'han convertit en el segell exclusiu de les revoltes ciutadanes", ironitzava l'activista egípcia Gigi Ibrahim a Twitter. Les brigades de neteja de Taksim recordaven molt les que es van muntar a la plaça Tahrir del Caire després de l'assalt a cavall de les forces lleials a Hosni Mubàrak. "Anem a casa a buscar aigua i menjar. Els escombriaires s'ho mereixen. Porteu coses per ajudar-los. Feu-ne difusió a internet!", demanava pels carrers Ebru Akar, una professora de 30 anys.

Aquesta onada de solidaritat turca també s'ha estès a la sanitat. Durant el cap de setmana, els telèfons de metges voluntaris eren retuitejats. Algunes farmàcies del centre d'Istanbul van decidir obrir de guàrdia per poder atendre ferits en les càrregues policials.

stats