Misc 05/06/2013

Putin diu que encara no han enviat els míssils antiaeris

M.f.f.
1 min

Barcelona.L'informe de les Nacions Unides presentat ahir a Ginebra insta la comunitat internacional a no vendre armes a cap front del conflicte, ja que servirien per augmentar el nombre de víctimes civils. Es tracta d'una qüestió llargament debatuda ahir a la cimera entre Rússia i la Unió Europea, celebrada als Urals. Els Vint-i-set van acordar la setmana passada aixecar amb condicions l'embargament d'armes a Síria a l'agost, mentre que Rússia va anunciar -en contrapartida- l'enviament d'un sistema de defensa de míssils antiaeris S-300 al règim de Baixar al-Assad.

Tot i això, el president rus, Vladímir Putin, va anunciar ahir que aquest complex sistema de míssils encara no havia arribat a Síria, contràriament al que va anunciar Al-Assad la setmana passada en una entrevista en un canal de Hezbol·lah.

"Els vull recordar que l'enviament d'armes russes a Síria està basat en contractes transparents i reconeguts internacionalment. I s'estan duent a terme seguint estrictament la llei internacional -va dir Putin-. Pel que fa els S-300, cal dir que és un dels millors sistemes antiaeris del món i dels més complexos, per no dir el millor. És una arma seriosa, esclar. No volem trencar l'equilibri a la regió. El contracte va firmar-se anys enrere. Però per ara encara no ha tirat endavant".

stats