Misc 31/08/2013

Obama demanarà al Congrés que autoritzi l'atac contra Al-Assad

El president anuncia que "els Estats Units actuaran militarment" contra Síria però no especifica quan

Ara
1 min
Barack Obama, amb el vicepresident dels EUA, Joe Biden, en la compareixença a la Casa Blanca d'aquest dissabte / EFE

BarcelonaEl president Barack Obama ha anunciat que "els Estats Units prendran accions militars contra el règim sirià", però diu que la decisió es prendrà els pròxims dies o setmanes perquè primer ho vol consultar al Congrés nord-americà perquè li doni l'aprovació. "La nostra democràcia és més forta quan el president i els representants del poble actuen conjuntament", ha assegurat Obama.

El president ha demanat a tots aquells que li donen suport en privat perquè actuï contra Baixar al-Assad que es comprometin també públicament. La coalició internacional disposada a actuar militarment contra el règim de Baixar al-Assad inclouria França, Turquia, l'Aràbia Saudita i, probablement, el Japó i Corea del Sud.

Els inspectors d'armament de l'ONU, que han estat durant aquesta setmana recollint proves de l'atac químic a Damasc, ja han tornat a l'Haia i la seva sortida de Síria ha deixat la porta oberta per accelerar una possible intervenció militar dels EUA. Durant tot aquest dissabte la Casa Blanca ha mantingut contactes amb representants polítics del Congrés nord-americà per intentar rebaixar l'escepticisme que l'operació desperta en alguns líders tant demòcrates com republicans.

Segons un sondeig publicat per l'agència Reuters, el 53% dels nord-americans s'oposen a una operació militar a Síria. De fons, mentre Obama intervenia, aquest dissabte a la tarda, als jardins de la Casa Blanca, se sentien els crits dels manifestants contra la intervenció nord-americana, que protestaven des de l'avinguda Pennsilvània.

stats