Misc 21/06/2013

Més de 500 morts per les inundacions al nord de l'Índia

Més de 34.000 persones han hagut de ser rescatades i es calcula que unes 50.000 continuen atrapades

Agències
2 min
Una supervivent demanant a un soldat que permeti la seva mare pujar a l'helicòpter per ser rescatada

Nova Delhi @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Les inundacions al nord de l'Índia ja han provocat la mort de més de 500 persones, segons les darreres dades oficials. La crescuda dels rius degut a les pluges monsòniques ha obligat a rescatar més de 34.000 persones.

Més de 50.000 encara continuen aïllades, segons les dades aportades pel govern de l'Índia, degut a la crescuda dels rius i a l'ensorrament de ponts i de carreteres.

El cap de govern de la regió d'Uttarakhand, Vibay Bahguna, ha assegurat que s'han comptabilitzat ja 556 cadàvers flotant a les aigües o enterrats la neu. També ha afegit que l'exèrcit està fent el possible per recuperar tots els cossos, ha informat el canal CNN-IBN.

Aquesta nova xifra de morts supera l'anterior, aportada pel Ministre de l'Interior indi, Sushilkumar Inde, que en la seva compareixença havia declarat que hi havia 207 morts.

Desplegament de l'exèrcit

Les forces armades índies continuen unint esforços per rescatar i assistir als afectats per les pluges monsòniques al nord del país. Segons dades oficials, s'han desplegat 8.100 tropes i prop de 500 helicòpters.

Aris Naruda, inspector de l'oficina de control de la Policia d'Uttarakhand, ha assegurat a EFE, que les condicions climàtiques “no són gaire bones” i que s'han habilitat camps de desplaçats a localitats importants com Rishikesh i Dehradún.

Naruda també ha detallat que al cim de Garigaon hi ha unes 400 persones que encara no han rebut “cap ajuda”, per la qual cosa s'intentarà “tirar menjar des de l'aire”, ha afirmat.

Les inundacions són freqüents durant la temporada de pluges monsòniques a l'Índia, encara que aquest any han estat un 68% més fortes de l'habitual. El país depèn en gran part d'aquestes pluges per l'agricultura, el sector que genera més ocupació.

stats