Misc 27/06/2013

Alemanya adverteix del perill que els joves emigrin de la Unió Europea si no troben feina

La cancellera, Angela Merkel, reitera la seva preocupació i el "compromís" del seu govern contra l'atur juvenil

Efe
2 min
La cancellera alemanya Angela Merkel, en una intervenció al Bundestag

BerlínLa ministra de Treball d'Alemanya, Ursula Von der Leyen, ha advertit del perill de que els joves emigrin fora d'Europa com a conseqüència de l'alt atur juvenil. "La meva màxima preocupació és que una part de la generació jove deixi Europa si es troba sense perspectives", ha apuntat la ministra, segons la qual les destinacions més probables d'aquests joves serien l'Amèrica Llatina i Amèrica del Nord. Von der Leyen ha convocat una cimera per a l'ocupació per al proper dimecres dia 3 de juliol a Berlín. Es preveu que hi assisteixin diversos líders europeus destacats, entre ells, el cap del govern espanyol Mariano Rajoy.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat que el seu país "vol aportar la seva experiència en la lluita contra la desocupació" amb l'organització de la cimera. Merkel ha reiterat la seva "gran preocupació" i el seu "compromís" en la lluita contra l'atur juvenil i ha instat tots els socis de la UE a buscar solucions per als joves, "especialment perquè ells no són culpables en absolut de les negligències comeses en els últims anys". "Hem de donar oportunitats als joves perquè són el nostre futur i nosaltres en som responsables", ha subratllat Merkel davant el ple del Bundestag abans de viatjar a Brussel·les per participar al Consell Europeu.

Segons la seva opinió, els estats membres no poden obviar que cal "fer més" per ajudar els joves. En aquest context, Merkel ha destacat la importància del pacte pel creixement i l'ocupació signat pels socis comunitaris i n'ha elogiat els primers resultats, entre els quals ha inclòs la "important reforma laboral" posada en marxa a Espanya. La cancellera també ha subratllat la rellevància del pla per a l'ocupació juvenil que han de tancar els Vint a Brussel·les, dotat amb 6.000 milions d'euros.

stats