Misc 04/06/2013

Dos morts en les protestes antigovernamentals a Turquia

Un noi de 22 anys mor després de rebre un tret al cap a la província de Hatay, al sud del país

Ara / Efe
1 min

Les massives protestes antigovernamentals a Turquia arriben aquest dimarts al cinquè dia consecutiu, amb un balanç de dos morts i centenars de ferits. Abdullah Comert, un noi de 22 anys militant de la principal formació de l'oposició, el Partit Republicà del Poble (CHP), ha mort després de rebre un tret al cap a la província de Hatay, al sud del país. En el seu últim missatge a la xarxa social Facebook, el jove assegurava que havia dormit només cinc hores els últims tres dies i que estava disposat a morir pel seu país.

Es tracta de la segona víctima de les protestes, després que un altre jove fos atropellat per un vehicle particular a Istanbul dilluns, mentre intentava muntar una barricada. A més, un altre manifestant que va rebre un tret es troba en estat de mort cerebral, i una dona que va rebre l'impacte d'un pot de gas, en coma profund.

Els enfrontaments entre els protestants i la policia han sigut especialment violents al barri de Besiktas, a Istanbul. El president del país, Abdullah Gül, ha convocat al viceprimer ministre, Bulent Arinc, per parlar sobre la situació de les protestes. El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, de viatge oficial pel Magrib, ha insistit en la motivació ideològica de les protestes i ha assegurat que tot es calmarà d'aquí pocs dies.

stats