Misc 27/06/2013

La filla gran de Mandela titlla de “voltors” els mitjans de comunicació

Makaziwe Mandela critica la cobertura de la premsa internacional sobre l'estat de salut del seu pare

Agències
2 min

JohannesburgLa filla gran de Nelson Mandela, Makaziwe Mandela, ha criticat els mitjans de comunicació internacionals que cobreixen l'hospitalització de l'expresident de Sud-àfrica, els ha qualificat de “voltors”, en declaracions a la televisió estatal sud-africana SABC.

“De veritat, són com voltors esperant que el lleó acabi de menjar-se el búfal, a fer-se amb el que queda del cadàver. Aquesta és la imatge que tenim com a família”, ha dit la filla de l'expresident, molt crítica amb la premsa internacional que s'ha instal·lat davant les portes de l'hospital Medi-Clinic Heart de Pretòria, on es troba el seu pare.

La filla gran de l'expresident sud-africà ha afegit que encara que el seu pare sigui “una icona global, una de les figures de més influència del segle XX, no significa que la gent no hagi de respectar-ne la privacitat i la dignitat”.

“No teniu ni idea del què està passant a l'hospital. No es pot entrar ni sortir”, ha explicat Makaziwe Mandela, que ha manifestat que els periodistes no estan respectant les costums africans ni els sentiments de la família.

La filla gran de Mandela també ha denunciat que “hi ha un element racista en l'actitud de periodistes de la premsa internacional, sense assenyalar cap mitjà en concret.

Tot i això, la filla de Mandela ha estat realista davant l'actual estat de salut del seu pare. “No us enganyaré, no pinta bé”, ha dit Makaziwe Mandela a la televisió estatal SABC després de visitar el seu pare. “Si li parlo, respon i intenta obrir els ulls. Encara és aquí”, ha afegit la filla gran de l'expresident sud-africà.

Centenars de persones s'han acostat durant els darrers dies a les portes de l'hospital, on està ingressat Mandela per deixar missatges de suport a l'expresident. El premi Nobel de la Pau es troba ingressat des de fa vuit dies i el seu estat de salut és "crític però estable", segons un comunicat de la presidència sud-africana.

stats