Misc 08/06/2013

La princesa Magdalena de Suècia es casa amb el banquer nord-americà Christopher O'Neill

La família reial espanyola, absent a la boda de la filla petita dels reis Carles Gustau i Sílvia tot i tenir invitació

Agències
2 min

EstocolmLa princesa Magdalena de Suècia, la tercera filla del rei Carles Gustau XVI i la reina Sílvia, i el banquer nord-americà Christopher O’Neill han contret matrimoni aquest dissabte a la tarda en una cerimònia celebrada a la capella del Palau Reial de la capital del país escandinau, Estocolm. Unes 600 persones, en bona part representants de les cases reials europees, han assistit a la boda, però en canvi no hi han anat els prínceps d’Astúries, Felip i Letícia, tot i que hi estaven convidats. La casa reial espanyola no ha donat cap explicació concreta per a aquesta absència, però segons les normes del protocol el fet que Magdalena no sigui l’hereva del tron –és la quarta en la línia de successió– els eximia de ser-hi presents, per bé que la monarquia nòrdica sí que va acompanyar les infantes Helena i Cristina quan es van casar.

Les altres absències destacades han sigut les de les famílies regnants a Bèlgica i Holanda, així com la del príncep Albert de Mònaco, que ha deixat sola la seva dona, Charlene, en una decisió que ha fet revifar els rumors d’una suposada crisi de parella que ja es van deixar sentir quan el cap d’estat monegasc va viatjar en solitari a Holanda, fa un mes i mig, amb motiu de la coronació dels nous reis.

A banda dels contraents, han centrat moltes mirades el príncep Carles Felip –germà de la núvia– i la seva companya, Sofia Hellqvist, una antiga actriu eròtica que inicialment va ser mal vista per la família reial però que amb la seva presència a l'enllaç confirma que finalment ha sigut acceptada.

Un dels moments més emotius de la cerimònia ha arribat poc després que els nuvis es donessin el sí. En aquell moment, O’Neill, de 38 anys, no ha pogut contenir les llàgrimes, en una imatge que ha ajudat a humanitzar un home que és vist amb cert recel a Suècia per la seva feina com a director d’investigació al fons d’inversió Noster Capital, una ocupació que contrasta amb la de la seva dona, de 30 anys, que treballa en una organització benèfica fundada per la seva mare.

Un cop casats, els núvis –que s’instal·laran a Nova York, on tots dos treballen i on vivien fins ara– han desfilat en una carrossa pels carrers d’Estocolm, on han sigut aclamats per milers de ciutadans.

stats