ACCIDENT NAVAL
Misc 15/08/2013

L'Índia investiga l'explosió del seu millor submarí a les costes de Bombai

Ara
1 min

Barcelona.La marina índia va patir ahir el pitjor accident dels últims 40 anys amb l'explosió d'un submarí de fabricació russa. Hi ha almenys 18 tripulants desapareguts, i els que eren a la coberta en el moment de l'accident van salvar-se llançant-se al mar.

El submarí Sindhurakshak , que feia tres mesos va ser renovat tecnològicament a Rússia amb un cost d'uns 80 milions de dòlars, era considerat pels analistes el millor de la flota del país asiàtic.

Les autoritats van atribuir l'explosió, que va tenir lloc davant la costa de Bombai -on estava atracat-, a un incendi que va fer detonar diverses bombes a bord dimecres a la matinada. El més curiós del cas, però, és que la mateixa embarcació va patir un accident similar fa només tres anys, en el qual va morir una persona. Un fet que va obligar les autoritats a obrir una investigació que està previst que presenti els resultats d'aquí dues setmanes.

Es dóna el cas que avui se celebra el Dia de la Independència de l'Índia, una festa nacional que aquest any arriba en plena onada d'alertes de seguretat pel perill d'atacs terroristes. "És un cop dur per a les forces armades quan estaven de celebració, i obliga a la reflexió", va dir ahir a l'agència Efe l'analista militar Deba Mohanty, que va destacar que tots els submarins de la flota índia són de fabricació russa. Mohanty també va apuntar que l'accident pot "tenir un impacte negatiu" en la relació comercial en matèria militar de l'Índia -que en 15 anys ha gastat més de 50.000 milions de dòlars per renovar les forces armades- amb Moscou.

stats