Estats Units
Misc 13/06/2013

L'FBI obre una investigació criminal contra el jove informàtic que va desvelar les escoltes massives

Ho ha anunciat el director dels serveis d'intel·ligència nord-americans, Robert Mueller, que acusa Edward Snowden de posar en perill la nació. S'espera que presentin càrrecs contra ell i que en demanin l'extradició

Agències
1 min

WashingtonLes autoritats dels Estats Units han obert aquest dijous una investigació penal contra Edward Snowden, que va divulgar l'existència dels programes secrets de vigilància i que actualment està amagat en algun punt desconegut de Hong Kong.

"La persona que ha admès haver fet aquestes revelacions és objectiu d'una investigació penal en curs. Les revelacions han provocat un dany significatiu a la nostra nació i a la nostra seguretat. Estem prenent totes les mesures necessàries per detenir la persona responsable de les revelacions", ha anunciat davant el Congrés el director de l'FBI, Robert Mueller.

El cap dels serveis d'intel·ligència nord-americans ha insistit que els programes de vigilància aplicats per l'Agència Nacional de Seguretat i per la seva mateixa oficina estan emparats per la Constitució i les lleis nacionals.

S'espera ara que les autoritats nord-americanes presentin càrrecs contra el jove informàtic i que fins i tot en demanin l'extradició.

stats