Marroc
Misc 02/08/2013

El Marroc indulta un pederasta espanyol i l'expulsa del país

L'acusat havia sigut condemnat a 30 anys de presó per haver abusat d'onze nens. Ell i 48 presos més tornaran a Espanya després que el rei Joan Carles en demanés l'alliberació

Agències
2 min

RabatUn pederasta espanyol condemnat el 2011 a 30 anys de presó per haver abusat d'onze nens al Marroc ha sigut alliberat per l'indult del rei Mohamed VI.

L'alliberació va tenir lloc dimecres i ha despertat la indignació del país. Aquest ciutadà ha sigut alliberat juntament amb 48 espanyols més que estaven entre reixes i que podran tornar al país. La decisió la va prendre Mohamed VI després que el rei Joan Carles l'hi demanés el passat mes de juliol quan va visitar el Marroc.

"Ha sigut expulsat del Marroc i se li ha prohibit que pugui tornar a entrar al país", ha dit en declaracions a l'agència Efe el ministre de Justícia del Marroc, Mustafa Ramid, que ha confirmat l'indult.

El ministeri d'Afers Exteriors espanyol agilitzarà els tràmits perquè els presos alliberats tornin al país.

Protestes a les xarxes socials

L'indult ha desfermat la indignació al país, sobretot a les xarxes socials. El moviment 20 de Febrer, que ja va organitzar diferents manifestacions contra la monarquia el 2011, en plena onada de protestes de la Primavera Àrab, ha convocat una marxa per a aquest divendres.

"L'indult del rei és un segon abús per a les víctimes", ha dit una usuària al seu Twitter.

"¿Aquesta és la manera que té el Marroc per arribar a la xifra de 10 milions de turistes cada any?", ha dit sarcàsticament Nouhad Fathi, autor d'un blog.

Hamid Krayri, l'advocat de les víctimes, ha afirmat que el pederasta espanyol va ser condemnat per haver abusat i haver filmat vídeos de nens d'entre 4 i 15 anys d'edat.

L'advocat de l'acusat, per la seva banda, ha dit que el seu client va ser alliberat dimecres i que tenia la intenció de tornar a Espanya l'endemà. Tot i això, l'ambaixada espanyola al Marroc no ha volgut confirmar si l'acusat ja ha sigut alliberat.

Al Marroc i a d'altres països del Pròxim Orient és habitual que s'indultin presoners per circumstàncies especials, encara que la decisió d'alliberar una persona condemnada per pederastia ha despertat la indignació del país.

stats