Turquia
Misc 12/06/2013

Erdogan ofereix un referèndum sobre el parc de Gezi

El govern ho ha proposat aquest dimecres després que el primer ministre s'hagi reunit amb alguns manifestants. El cap de l'executiu alerta que "les protestes acabaran en 24 hores"

Agències
1 min

IstanbulEl primer ministre de Turquia, Reccep Tayyip Erdogan, ha ofert aquest dimecres fer un referèndum sobre el parc Gezi d'Istanbul, epicentre de les protestes que des de fa dues setmanes tenen el país en suspens. La moneda a pagar per celebrar la consulta és que els ocupants del parc l'abandonin. Així ho ha anunciat el portaveu de l'AKP, Hüseyin Çelik, en una roda de premsa després que Erdogan es reunís amb manifestants de la plaça Taksim.

Moments abans de la reunió, Erdogan ha assegurat que l'onada de protestes que viu el país des de fa dues setmanes acabarà en 24 hores i ha promès que la policia tindrà un altre comportament a partir d'ara.

"He donat instruccions al ministeri de l'Interior. En 24 hores això haurà acabat", ha dit Erdogan a CNNTürk. El primer ministre ha explicat que "les forces de seguretat es comportaran de manera diferent a partir d'ara" i ha assegurat que Turquia no necessita que li donin lliçons des de l'estranger.

Els Estats Units i la Unió Europea han criticat els excessos de la repressió policial durant les manifestacions, que han deixat fins ara un balanç de tres morts, entre ells un agent, i més de 4.000 ferits.

stats