Misc 07/08/2013

"Fracassa" la mediació estrangera a Egipte

La presidència dóna per acabats "els esforços diplomàtics per donar una oportunitat adequada als Germans Musulmans de renunciar a la violència", segons un comunicat

Agències
1 min
El senador McCain dimarts al Caire. EFE

El CaireLa presidència d'Egipte ha donat aquest dimecres per conclosos els esforços diplomàtics per acabar amb les acampades de protesta dels seguidors de mandatari deposat Mohamed Mursi, segons un comunicat oficial.

"Avui han acabat els esforços diplomàtics per donar una oportunitat adequada als Germans Musulmans de renunciar a la violència", assenyala el comunicat.

Una "ingerència inacceptable"

L'anunci arriba després de la visita a Egipte del senador republicà nord-americà John McCain i la senadora Lindsey Graham, que van demanar dimarts l'alliberació dels presos polítics i l'inici d'un diàleg nacional que inclogui totes les forces per sortir de l'actual crisi.

Segons ha explicat el mateix McCain, el president interí d'Egipte, Adli Mansur, considera una "ingerència inacceptable" les declaracions de McCain. A banda, d'acord amb un comunicat emès dimarts a la nit per un portaveu de la presidència d'Egipte, Ahmed Muslimani, McCain falsifica la veritat i les seves declaracions són "del tot" inacceptables.

La delegació nord-americana va viatjar a Egipte per encàrrec de Barak Obama. La primera mandatària a trepitjar el país després del cop d'estat va ser la cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, l'única en visitar el rais deposat, Mohamed Mursi.

stats