TENSIÓ A EGIPTE
Misc 23/08/2013

Els islamistes tornen a desafiar l'exèrcit egipci amb un 'Divendres dels màrtirs', l'endemà de l'alliberament de Mubàrak

Els Germans Musulmans insten els seus partidaris a fer una manifestació massiva després de la pregària del migdia

Agències
2 min
Els islamistes surten en massa als carrers d'Egipte per protestar contra la massacre de l'exèrcit / REUTERS

El CaireEls Germans Musulmans fan una crida als seus partidaris a sortir al carrer avui després de la pregària del migdia en una manifestació massiva pels carrers de les principals ciutats egípcies en el que han anomenat el 'Divendres dels màrtirs'. Les protestes arriben l'endemà que l'exdictador Hosni Mubàrak sortís de la presó i hagi quedat sota arrest domiciliari en un hospital militar del Caire. La jornada de protesta ha despertat el temor a un esclat de la violència similar al que es va viure fa just una setmana al país.

L'Aliança Nacional en Defensa de la Legitimitat assegura que els egipcis "no s'inclinaran" davant les "campanyes despietades i feixistes de detencions arbitràries" sobre els líders dels Germans Musulmans i dels seus grups afins.

Els islamistes, a més, insten els seus seguidors que continuïn la campanya de desobediència civil llançada aquesta mateixa setmana.

Divendres passat, les manifestacions en suport al deposat president Mohammed Mursi van derivar en un esclat de violència, en què van ser atacades comissaries i esglésies d'arreu del país, i en la violenta repressió de la policia i de l'exèrcit.

Des del desallotjament policial de les acampades pro Mursi del Caire el passat 14 d'agost, més de 900 persones han mort per la violència a Egipte, segons les autoritats, tot i que els islamistes asseguren que la xifra és molt més elevada.

La convocatòria d'avui dels islamistes arriba mentre Egipte continua en estat d'emergència, amb un toc de queda que entra diàriament en vigor a les set de la tarda.

Les manifestacions se celebren l'endemà que l'expresident Hosni Mubàrak, deposat durant la revolució popular del 2011, sortís ahir de la presó en haver expirat el termini per seguir tancat de forma preventiva.

stats