Misc 18/06/2013

La radiotelevisió pública grega segueix sense senyal oficial tot i la sentència del Tribunal Suprem

Els membres de la coalició de govern del país hel·lè interpreten de forma diferent la decisió del tribunal i encara no han pres cap decisió comuna sobre el tema

Efe
1 min

BarcelonaEl senyal de la radiotelevisió pública grega segueix sense restablir-se, tot i la decisió del Tribunal Suprem administratiu que va ordenar dilluns passat a la nit l'inici immediat de les emissions i el seu manteniment fins que hi hagi una nova televisió pública operativa. A la reunió de crisi que van celebrar els components del govern grec no hi va haver, però, consens sobre com interpretar aquesta mesura cautelar.

El ministre de Finances grec, Iannis Sturnaras, que aquest dimarts s'ha reunit amb els dirigents de la 'troica' per abordar aquest contenciós, ha assenyalat que per ell no hi ha dubte que la decisió del tribunal permet el tancament de la televisió pública: "El Consell d'Estat aprova el tancament d'ERT, per molt que també ordeni prendre totes les mesures necessàries perquè hi hagi emissions de radiotelevisió pública fins que es creï un nou organisme", va declarar Sturnaras.

El líder dels socialdemòcrates, Evànguelos Venizelos, va declarar en canvi que la decisió del Consell d'Estat deixava clar que "cap govern" té dret "a deixar en suspens la Constitució, que estipula el funcionament d'una radiotelevisió pública". Per la seva banda, el líder de l'esquerra moderada Dimar, Fotis Kuvelis, va assegurar que "la decisió del Consell d'Estat exigeix l'inici immediat de les emissions d'ERT". Mentrestant, la seu de la radiotelevisió pública segueix ocupada pel seu personal, que manté la seva programació informativa contínua retransmesa per internet gràcies al suport que ha ofert la Unió Europea de Radiotelevisió.

stats