Misc 20/06/2013

Dimiteix el primer ministre palestí 14 dies després d'haver jurat el càrrec

Rami Hamdallah deixa de ser cap de govern per diferències amb Mahmud Abbas

Ara
1 min

RAMAL·LAHEl nou cap de govern palestí, Rami Hamdallah, ha presentat la dimissió només 14 dies després d'haver jurat el seu càrrec.

Segons ha informat l'agència palestina Maan, Hamdallah ha deixat el càrrec per les “diferències sobre la seva jurisdicció i autoritat i sobre les seves competències”. Tot i això, la mateixa agència no ha deixat clar si el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha acceptat la renúncia.

Abbas havia encarregat al juny a Hamdallah la formació d'un nou govern palestí per substituir l'anterior, encapçalat per Salam Fayad, que va presentar la seva dimissió a l'abril. L'executiu de Hamdallah tenia la majoria de ministres procedents del partit Al-Fatah.

El nou govern només havia celebrat dues reunions ministerials, i d'actes oficials només en destacava la visita a l'Esplanada de les Mesquites, al territori palestí de Jerusalem Est, ocupat per Israel. Durant aquesta visita, Hamdallah va establir la situació de la zona com una prioritat del seu govern.

Es tracta del quinzè govern a Palestina des del naixement de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), el 1994, arran dels acords de pau d'Oslo. La dimissió és un cop dur per a l'ANP, debilitada per la crisi econòmica i per la manca de credibilitat davant dels seus ciutadans. A més, manté un enfrontament amb el moviment islamista Hamàs, que governa la Franja de Gaza.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats