protestes al brasil
Misc 21/06/2013

Desenes de milers de brasilers mantenen les protestes al carrer, malgrat la baixada del preu del transport públic

Un noi ha mort atropellat durant les massives protestes a Ribeiro Preto, a l'estat de Sao Paulo

Agències
1 min

Sao PauloContinuen les protestes al Brasil, malgrat la baixada del preu del transport públic. Sao Paulo, la ciutat on van néixer les protestes que han incendiat el país, ha aplegat fins a altes hores d'aquesta matinada de divendres una massiva manifestació pels carrers de la ciutat. Més de cent mil persones s'han concentrat a l'avinguda Paulista, eix central de la ciutat, en una marxa pacífica. Tanmateix, alguns manifestants han assetjat persones que vestien la roba vermella dels militants del Partit dels Treballadors (PT), de la presidenta Dilma Rousseff, i han cremat una bandera d'aquesta formació. La voluntat de la majoria de manifestants és que les protestes populars siguin apartidistes.

Brasil no havia viscut, des de fa dècades, manifestacions tan massives com les de les últimes dues setmanes, que s'han estès per tot el país. De fet, aquesta matinada ha mort un noi a la ciutat de Ribeiro Preto, a l'estat de Sao Paulo. Malgrat que les circumstàncies del succés encara no s'han esclarit, la principal hipòtesi apunta que la víctima hauria mort atropellada en el marc de la multitudinària manifestació que s'ha celebrat a la ciutat.

Malgrat que el govern de Rousseff hagi fet un pas enrere en la pujada del preu del transport públic, fet que va desencadenar les protestes ciutadanes, els brasilers troben molts altres motius per protestar, tal com es desprèn dels cartells que exhibeixen a les manifestacions. L'epicentre de les protestes, però, són la corrupció i la despesa de diners públics en grans esdeveniments esportius, com el Mundial del 2014.

stats