El perfil
Misc 22/08/2013

Bradley Manning Un soldat solitari que volia canviar el món

1 min

Heroi per a alguns, traïdor per a altres. El judici i la condemna per espionatge del soldat Bradley Manning no canviarà aquestes opinions, però sí que ha ofert un retrat humà, de vegades tràgic, de l'autor de la filtració de documents classificats més gran de la història.

Manning va néixer a Crescent, Oklahoma, el 17 de desembre del 1987. El seu pare va conèixer la seva mare a Gal·les quan treballava a la marina dels EUA. Tots dos tenien problemes amb l'alcohol i es van separar quan el seu fill tenia 13 anys. La tieta del jove soldat, Deborah van Alstyne, va assegurar al judici que els seus pares no l'alimentaven bé i que el seu nebot tenia de petit característiques d'un infant amb síndrome alcohòlica fetal.

La seva mare va decidir tornar amb ell a Gal·les. Bradley Manning hi va viure quatre anys i, segons els seus companys d'escola, era un noi solitari obsessionat amb els ordinadors que no es va acabar d'integrar mai. Després, va tornar als Estats Units a viure amb la seva tieta, i poc temps més tard es va allistar a l'exèrcit. Durant aquells anys va revelar als seus familiars que era gai, però que tenia dubtes sobre la seva identitat de gènere i se sentia rebutjat pels altres militars. Manning fins i tot va enviar un e-mail als seus superiors explicant el seu problema.

stats