Misc 24/06/2013

Berlusconi qualifica de "persecució violenta" la sentència que el condemna a set anys de presó

Assegura que presentarà un recurs contra la decisió perquè és "innocent" i perquè és "una ofensa als italians" que el van votar

Efe
2 min
Italians celebrant al carrer la condemna contra Silvio Berlusconi / EFE

RomaL'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi considera que se'l vol eliminar de la vida política amb la condemna a 7 anys de presó i inhabilitació perpètua per a càrrecs públics per abús de poder i incitació a la prostitució de menors en el cas Ruby. Així ha respost a la sentència feta pública aquest dilluns, en primera instància i que encara deixa lloc per al recurs.

El polític i empresari, líder del conservador partit Poble de la Llibertat (PDL), ha assegurat en un comunicat que la "violenta" condemna dictada pel tribunal de Milà és una "ofensa" als italians que l'han votat i va assegurar que té intenció de "resistir aquesta persecució" judicial perquè és "innocent".

"Estava veritablement convençut que m'absoldrien perquè en els fets no hi havia de veritat cap possibilitat de condemnar-me. I, no obstant, s'ha dictat una sentència increïble, d'una violència mai vista, per intentar eliminar-me la vida política d'aquest país ", ha afirmat Berlusconi.

"No només és un episodi de mala justícia, sinó que és una ofensa a tots els italians que han cregut en mi i han tingut confiança en el meu compromís pel país. Però jo, un cop més, pretenc resistir aquesta persecució perquè sóc absolutament innocent i no vull de cap manera abandonar la batalla per fer d'Itàlia un país realment lliure i just ", ha conclòs.

En la línia de la denúncia pronunciada per 'il Cavaliere' s'ha pronunciat la seva filla gran i presidenta del grup empresarial familiar Fininvest, Marina Berlusconi, que ha dit mitjançant un altre comunicat que la condemna al seu pare ja estava escrita des de l'inici del cas, amb el guió plantejat per la Fiscalia de Milà.

stats