Misc 25/07/2013

Assange crea el Partit Wikileaks per presentar-se a les eleccions d'Austràlia

El fundador de Wikileaks optarà a un escó al Senat per a les legislatives australianes, tot i que si no pot tornar al seu país d'origen haurà de traspassar les seves funcions a un altre membre del partit

Efe
1 min
Julian Assange presenta el Partit Wikileaks per videoconferència des de Londres. JOE CASTRO / EFE.

SydneyEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha presentat oficialment aquest dijous el Partit Wikileaks, amb el qual optarà a un escó al Senat per les eleccions legislatives a Austràlia, previstes en principi per al pròxim 14 de setembre.

La presentació s'ha fet per videoconferència des de Londres, on Assange es troba refugiat des de fa més d'un any a l'ambaixada d'Equador de la capital britànica per evitar ser extradit a Suècia i enfrontar-se a un procés judicial per abusos sexuals.

La portaveu del Partit Wikileaks, Samantha Cross, ha assegurat que Assange "vol tornar a Austràlia per ocupar el seu escó". En el cas que no ho pogués fer, l'escriptor Leslie Cannold n'assumiria les funcions, sempre que surti escollit i la cambra baixa no s'hi oposi.

El Partit Wikileaks presenta sis candidats més al Senat –entre acadèmics, periodistes i defensors pels drets humans– pels estats de Victòria, Austràlia Occidental i Nova Gal·les del Sud. La nova formació reivindica els drets dels refugiats polítics que sol·liciten asil i lluita per la defensa del medi ambient i per la llibertat de premsa.

stats