Misc 17/06/2013

Apple diu que Washington li va demanar les dades privades de 5.000 clients

Les sol·licituds s'han fet durant els darrers sis mesos i han afectat fins a 10.000 aparells. La companyia assegura que la majoria de peticions han estat per robatori o per localitzar nens o avis desapareguts

Reuters
1 min

Apple ha rebut durant els últims sis mesos entre 4.000 i 5.000 sol·licituds per accedir a les dades dels seus clients per part tant de les autoritats federals com estatals i locals dels Estats Units. La companyia ho ha anunciat aquesta matinada de dilluns després que Facebook i Microsoft també comuniquessin quantes dades els havia sol·licitat Washington arran de l'escàndol d'espionatge difós per Edward Snowden al diari 'The Guardian'.

"Hem demanat al govern dels EUA el permís per informar del nombre de sol·licituds que reben en relació amb la seguretat nacional i la manera com les gestionem. Hem estat autoritzats a compartir algunes dades", ha dit Apple en un comunicat a la seva web.

Segons la companyia, les sol·licituds van ser de l'1 de desembre del 2012 al maig del 2013. Les autoritats especificaven fins a 10.000 comptes o aparells.

Apple assegura, però, que la majoria de peticions eren per investigacions policials per robatori o altres classes de crims, com també la recerca de nens desapareguts, la localització d'un pacient amb Alzheimer o la prevenció d'un suïcidi.

"Apple sempre ha tingut com a prioritat protegir les dades privades del nostres clients en primer lloc", assegura el comunicat. La companyia també ha dit que les converses amb iMessage o Facebook estan "protegides per una encriptació, perquè qui les envia o les rep no les pugui veure ni llegir. Apple no pot desencriptar aquesta informació".

stats