Misc 12/06/2013

Andrew Gardner: "L'actuació policial només empitjorarà les coses"

Cristina Mas
1 min
Andrew Gardner: "L'actuació policial  només empitjorarà les coses"

Com s'ha desenvolupat l'operació de la policia?

Cap a dos quarts de vuit del matí ha començat la intervenció policial a la plaça. He pogut constatar l'ús excessiu i indiscriminat de la força, no només contra els manifestants pacífics, sinó també sobre els vianants que a aquella hora passaven per Taksim. La policia no ha fet cap avís previ i ha llançat gasos lacrimògens i aigua a pressió contra tothom que era en aquell moment a la plaça. Els periodistes i els observadors internacionals hem estat expulsats del lloc sense cap contemplació.

Quina resposta han obtingut de les autoritats?

Una delegació d'Amnistia Internacional (AI) ha estat rebuda pel governador d'Istanbul, Hüseyin Avni Mutlu, que ens ha assegurat que la intervenció policial es limitaria a retirar les pancartes del monument de la República. No ha reconegut cap dels abusos que denunciem.

Desenes d'advocats que volien denunciar l'entrada de la policia a la plaça també han estat detinguts.

El govern turc està vulnerant els drets de reunió, expressió i manifestació, i la detenció dels advocats n'és una mostra clara. L'actuació policial només empitjorarà les coses. Durant tota la crisi estem veient com la repressió només aconsegueix generar més indignació i inflamar la protesta.

stats