Misc 20/06/2013

Alemanya bloqueja les negociacions d'adhesió de Turquia a la Unió Europea

Berlín considera que no és el moment adequat a causa de la dura repressió de les manifestacions per part del govern d'Erdogan

Efe
1 min
Alemanya bloqueja les negociacions d'adhesió de Turquia a la Unió Europea

Brussel·lesAlemanya ha bloquejat l'obertura d'un nou capítol de les negociacions d'adhesió de Turquia a la Unió Europea, en resposta a la repressió de les manifestacions dels darrers dies per part del govern de Recep Tayyip Erdogan.

Berlín considera que ara no és el moment adequat per avançar en les negociacions. Holanda, per la seva banda, també ha demanat més temps per debatre aquest tema al seu Parlament.

La negativa d'aquests dos països ha impedit avui obtenir un acord al Consell de la Unió Europea, on s'han de prendre les decisions per unanimitat entre els 27 estats membres.

La postura d'Alemanya i Holanda contrasta amb la que tenen la Comissió Europea i la resta de països, que creuen que és una gran ocasió per estendre la mà a Turquia i oferir-li més diàleg amb Europa.

Tot i això, la decisió podria tornar a tractar-se dilluns en un altra reunió que tindran els 27. Si finalment s'obtingués la llum verda, les negociacions amb Ankara podrien començar el 26 de juny, tal com estava previst des d'un principi.

La Unió Europea i Turquia preveien obrir aquest mes el capítol de política regional, un fet que significaria la fi de l'estancament de les negociacions.

El procés d'adhesió de Turquia a la Unió Europea s'havia estancat els darrers anys per les reticències mostrades per França i Alemanya, així com pel control de l'illa de Xipre.

stats