Misc 11/06/2013

Augmenta un 30% el nombre de nens morts o ferits a l'Afganistan el 2013 segons l'ONU

Un informe de la missió afganesa de l'ONU, la UNAMA, assegura que el nombre de menors víctimes de la guerra suposa un 21% del total de civils morts o ferits en el conflicte

Efe
1 min

BarcelonaEl nombre de nens morts o ferits a causa del conflicte a l'Afganistan ha augmentat un 30% en els primers cinc mesos del 2013 respecte al mateix període de l'any anterior. Així ho ha anunciat aquest dimarts la missió afganesa de l'ONU (UNAMA). El cap d'aquest operatiu, Jan Kubis, ha revelat en una roda de premsa a Kabul que, entre el gener i principis de juny, el nombre de menors víctimes de la violència de la guerra ha suposat un 21% del total dels civils morts o ferits en el conflicte.

La major part de les víctimes civils, un 74%, són atribuïdes per la UNAMA a accions de la insurgència talibana i altres grups opositors, i han sigut provocats sobretot per la detonació d'artefactes explosius. Kubis també ha destacat durant la seva compareixença que els líders del moviment talibà han acceptat reunir-se amb representants de l'ONU per buscar la millor manera de reduir el nombre de víctimes civils en el conflicte i que aquest diàleg començarà "més aviat que tard".

stats