Esports 10/08/2013

Un professor de castellà per a la integració d'Aki

Akihiro Ienaga gairebé no ha après res d'espanyol des que va arribar el 2010

M. R.
2 min

Palma."Hola, el meu nom és Akihiro Ienaga, però em podeu dir Aki". Aquestes foren les primeres paraules que el jugador japonès es va atrevir a dir en castellà el dia de la seva presentació com a futbolista del Mallorca. Era el mes de desembre de l'any 2010, quan Llorenç Serra Ferrer el va presentar com un exòtic reforç d'hivern que havia de contribuir a donar a conèixer el club a l'Àsia.

Pràcticament han passat 3 anys d'aquell moment que va estibar la sala de premsa de Son Moix, però el japonès quasi no ha après res més que li faciliti la integració amb la resta de companys. Les cessions que ha patit durant les dues darreres temporades tampoc no propiciaren que Aki pogués treballar el llenguatge per adaptar-se a uns nous hàbits i a una manera diferent d'entendre la vida.

Aki, però, va convèncer José Luis Oltra durant la pretemporada i l'entrenador valencià va decidir donar-li una nova oportunitat en el Mallorca. A diferència de Joaquín Caparrós, Oltra considera que el nipó pot aportar profunditat, electricitat i atreviment per la banda esquerra. El tècnic, tanmateix, considera imprescindible que s'integri com més aviat millor i pugui fer-se amb els companys sense necessitar una explicació a part amb llenguatge de signes i un poc d'anglès per saber com ha de desenvolupar el que se li demana. Per això, el club ha contractat un professor de castellà que l'ajudarà sobre la gespa per tal de facilitar-li la comprensió de les ordres d'Oltra.

Alex Anawa serà l'encarregat d'ensenyar castellà al japonès i ahir ja va estar al seu costat durant l'entrenament que l'equip va completar a Son Bibiloni. Anawa, vestit com un membre més del cos tècnic, es va encarregar d'explicar-li el que reclamava Oltra en cada moment de la sessió preparatòria.

Aouate i N'Sue, absents

Dudu Aouate i Emilio N'Sue no s'exercitaren amb la resta de companys perquè estan convocats per Israel i Guinea Equatorial, respectivament, i no podran enfrontar-se al Recreativo de Huelva. D'altra banda, Antonio López va treballar sobre la gespa. La continuïtat del lateral en el planter depèn de la recuperació d'una lesió que s'ha convertit en un misteri.

stats