TOTA UNA VIDA
Esports 19/08/2013

La primera, en el front i ben forta

Lluís Planas
2 min

El Mallorca encara juga pitjor a Segona Divisió, i el repte era difícil. La diferència és que qui ara el goleja i li passa per damunt és un equip com el Sabadell, que lluitarà per no baixar a Segona B, sense fer res de l'altre món. Les errades són grolleres, individuals i col·lectives, tècniques i tàctiques. Els aficionats veieren ahir, encara que fos a través d'un web -coses de jugar a Segona-, la incapacitat d'un equip del qual els han venut que és un clar favorit a l'ascens.

Qui més qui manco podia pensar que a la Nova Creu Alta el Mallorca pagaria l'estrena a Segona amb un bon ensurt, però mai de la vida amb una derrota que fa empegueir. L'equip va donar els pitjors senyals i l'única bona notícia és que encara queden 41 jornades. Bona, només si Serra Ferrer i José Luis Oltra reaccionen i apliquen mà de metge a la plantilla. I aviat.

Les errades continuades, en el futbol com en la vida, s'han de pagar. Oltra va apostar de principi per Aouate, com l'any passat Caparrós i Manzano, i el resultat va ser el mateix. Si hi havia debat a la porteria, sobre si un inexpert podia llevar el lloc a un dels veterans de l'equip, era per alguna cosa. L'israelià acumula errades i errades, i continua jugant. El mateix passa amb el capità Nunes.

Així, no hi ha sensació de competència, el pitjor que pot passar a una plantilla, i més si no fa llarg, com aquesta. La defensa de cristall -li feren quatre gols de tots els colors- té al davant un mig del camp totalment insuficient. Per molt que corri Thomas -l'únic jugador que es va salvar ahir-, els 38 anys de Martí no donen a l'abast al seu costat. Si a algú no li havia quedat encara clar després de la sortida de Javi Márquez, falta un jugador que mogui la pilota. Capítol a part els extrems. D'Aki i N'Sue, sospitàvem que la Primera els venia una mica gran i que a Segona donarien el seu just rendiment. Ara ja no sabem què sospitar. Alfaro i Víctor abaixaren els braços, com tot l'equip, després del segon gol del Sabadell. En la segona part, ja perdent, el Mallorca just va xutar tres pics a la porteria rival. Quan perdia per 4-0.

Oltra ha de canviar els seus plans i alçar la veu, davant els seus jugadors -fent canvis- i davant el club. Aquesta plantilla necessita abans del 31 d'agost reforços a totes les línies. Si no és possible, que es canviï d'objectiu. I que passi a ser 'no fer el ridícul'.

stats