Esports 16/06/2013

Una perla de Neymar per inaugurar la Copa

El Brasil goleja el Japó i Espanya s'estrenarà contra l'Uruguai

N.a./t.p.

Barcelona.El Brasil va debutar a la COpa Confederacions amb un sobri triomf contra el Japó (3-0) en un partit en què Neymar va ser un dels principals protagonistes. El davanter blaugrana va inaugurar el marcador al minut 3 amb un golàs des de la frontal de l'àrea. L'ex del Santos va engaltar la pilota i amb un efecte preciós, la va enviar a l'escaire de la porteria japonesa per fer l'1-0

L'inici de la competició va estar marcat per les manifestacions dels moviments socials que protesten pels preus dels transport i els doblers gastats per organitzar aquest torneig. Més de 25 persones van ser detingudes a Brasilia, on la selecció es va encarregar de calmar una afició que no acaba d'estar enamorada dels seus jugadors. La 'canarinha', de fet, va guanyar sense brillar i durant la primera part honda va portar prou perill a la porteria local. A la segona part, el Brasil va sentenciar amb el segon gol, obra de Paulinho i ja al temps afegit, i després d0una gran conducció d'Oscar, Jo va rematar fent el tercer. Neymar, que va rebre moltíssimes faltes dels defenses japonesos, va juar 74 minuts. Al final del partit els jugador es va mostrar molt satisfet pel gol i pel joc. "Era important començar amb triomf, espero que les coses millorin", va dir. El seleccionador Luis Felipe Scolari va ser més ambiciós en afirmar que "mica en mica veiem la feina feta, apareix l'equip, apareix la forma de jugar de l'equip".

L'estadi de Maracança serà la seu avui del segon partit del torneig, el qual enfrontarà a Itàlia i Mèxic. Els italians, amb els dubtes de Balotelli i El Shaarawy, s'enfronten a Mèxic, una selecció molt criticada al seu país malgrat gaudir d'una generació daurada.

Entre aquest s'hi troba el mallorquinista Giovani dos Santos, que tot indica que sortirà a l'onze titular del combinat tricolor, dirigit per José Manuel de la Torre.

El debut d'Espanya

El tercer partit del torneig serà el del debut de la selecció espanyola i l'enfrontarà a l'Uruguai, a Recife a les 12 de la nit (hora illenca). Amb la columna vertebral formada per jugadors del Barça, l'equip de Vicente del Bosque té el dubte sobre si hauria de jugar Casillas o Valdés a la porteria. L'Uruguai mai ha derrotat a la selecció espanyola en la seva història.