Misc 20/06/2013

La final de la NBA es decidirà en el setè partit

Els Heat eviten la derrota en els últims segons i s'imposen a la pròrroga

Toni Padilla

Barcelona.Per tercer cop en 18 anys, la final de la NBA es decidirà en el setè i definitiu partit. Els Miami Heat, actuals campions, van estar a només cinc segons de perdre l'anell de campions, però un triple del veterà escorta Ray Allen els va permetre forçar la pròrroga, per posteriorment imposar-se per 103-100 als San Antonio Spurs en el sisè partit de la sèrie, que van empatar 3-3. Per Magic Johnson, aquest sisè partit va ser un dels millors de la història de les finals. L'últim partit es jugarà divendres a l'American Airlines de Miami.

Després de perdre a San Antonio, els Heat no podien fallar davant el seu públic, però els va tocar remar contra corrent per poder forçar el setè partit, que tornaran a jugar davant el seu públic. La sèrie ha estat un intercanvi de cops fantàstic, ja que cap equip ha aconseguit guanyar dos partits consecutius. Segons aquesta estadística, els Spurs haurien de guanyar el setè partit, però si ho fessin esdevindrien el primer equip a guanyar l'anell de la NBA en l'últim partit fora de casa des del 1978, quan els Washington Bullets ho van fer a Seattle.

Els Spurs, però, arribaran a l'últim partit amb la moral baixa, ja que van tenir a tocar el triomf que els hauria coronat campions. "És un cop molt dur, estem tocats. Era una gran oportunitat, però ens toca reaccionar per donar-ho tot en l'últim partit", admetia l'argentí Manu Ginóbili, que va fallar un dels últims atacs claus. L'equip de San Antonio va manar al marcador tot el partit, fins que la gran estrella local, LeBron James, va decidir reaccionar en aportar un triple doble de 32 punts, 11 assistències, 10 rebots, tres assistències i posar un tap en els 50 minuts que va jugar. L'aler dels Miami Heat va estar especialment dominant en el quart període i en la pròrroga, quan es va decidir el triomf dels Heat, en anotar 8 de 14 tirs de camp. L'equip de Florida va remuntar un desavantatge de 13 punts (58-71) i va fer esclatar de joia els seus aficionats.

Al costat de James, el veterà Allen (9 gols) va sorgir com una de les grans estrelles locals en aconseguir els punts decisius amb el triple que va forçar la pròrroga (95-95) a falta de cinc segons del final del temps reglamentari i després en anotar dos tirs lliures claus a la pròrroga. El pivot Chris Bosh, que no va brillar en el joc ofensiu, sí que va fer una gran tasca defensiva en el marcatge de Green, i va aconseguir un doble doble de 10 punts, 11 rebots, tres recuperacions de pilota, dos taps i dues assistències. Bosh va evitar l'últim llançament triple dels Spurs per tancar la reacció dels vigents campions. Els Heat volen unir-se a Los Angeles Lakers (2010) com l'equip que va remuntar un desavantatge de 2-3 en les finals de la NBA per aconseguir el títol. Per fer-ho hauran de guanyar aquest setè partit. Els Spurs ja van proclamar-se campions el 2005 en l'últim partit, però llavors van jugar-lo a casa, amb Duncan anotant 25 punts. Vuit anys després, el veterà ala pivot, de 37 anys, va ser el líder dels Spurs en aportar un doble doble de 30 punts (25 a la primera part) i 17 rebots, sense que després tingués protagonisme en els minuts en què els Heat van alçar el cap per evitar una derrota que hauria resultat definitiva.