Esports 29/04/2014

La defensa du el Palma Air Europa a les semifinals

Els d’Ángel Cepeda es buiden per tombar l’Araberri

Miquel Ramis
El Palma celebra la victòria aconseguida ahir fent pinya al voltant d’Ángel Cepeda.

El Palma Air Europa ja és a les semifinals del play-off d’ascens a la Lliga LEB Or després que ahir s’imposàs des de la defensa a l’Araberri BC de Vitòria (61-47). Els d’Ángel Cepeda supliren l’encert en el tir amb una feina defensiva “descomunal”, tal com va reconèixer el seu tècnic al final del matx. I és que tant palmesans com vitorians oferiren un escanyolit percentatge en el tir, sobretot en el perímetre. Cada equip va intentar un total de 26 triples. El Palma només n’encertà dos; els bascos, quatre. Ara, els palmesans esperen el rival a les semifinals, que sortirà de l’enfrontament entre l’Àvila i l’Amics de Castelló.

Desencert

“És veritat que no n’entràvem ni una, però un equip que fa tanta feina a darrere transmet a la gent. La gent és condescent amb les errades de tir d’un equip que es menja la pista”, va explicar Cepeda. La intensitat i la concentració foren les claus per eixugar l’Araberri. En aquest sentit, s’ha de destacar l’aportació i el desgast de jugadors poc habituals però que ahir solidificaren un conjunt que va tornar a ser liderat per John Di Bartolomeo (màxim anotador del partit amb 22 punts). Homes com Biel Torres, Berto García, Llorenç Llompart i Toni Cañellas no pogueren cooperar com els hauria agradat en tasques defensives, però la seva feina va ser determinant per fermar l’Araberri.

Una altra de les claus del partit, tal com també va reconèixer Cepeda, fou la gent. Les més de dues mil persones que anaren a Son Moix -entre les quals hi havia Rudy Fernández- es convertiren en el sisè jugador dels locals.

El partit va començar travat i, malgrat que el Palma generava situacions de tir, no va anotar cap dels 9 triples que va intentar. El marcador a la mitja part assenyalava un 26-22 que era la demostració més evident que les defenses s’imposaven. En el descans, el Palma encara no havia encertat cap dels 12 triples que havia llançat.

En el tercer quart el Palma va assolir un avantatge de 10 punts, que va saber gestionar en el darrer quart conjugant-lo amb la pressió que exercia l’afició. Fins a sis dels set tirs lliures que tingueren en el darrer quart no entraren. El Palma sí que va entrar a les semifinals.