Misc 05/08/2013

Roser Tarragó, insultada per ser independentista

La campiona de waterpolo tenia una estelada a Twitter

Ara
2 min
Roser Tarragó intenta un llançament durant la final de waterpolo contra Austràlia. La mataronina va tancar ahir el seu compte de Twitter pels insults rebut.

Barcelona.Tan sols dos dies després de penjar-se la medalla d'or amb la selecció espanyola de waterpolo femení, la catalana Roser Tarragó es va veure obligada a tancar el seu compte personal de Twitter després de rebre diferents missatges amenaçadors i insultants, i tot per tenir-hi una estelada dibuixada al costat del seu nom (||*||).

La polèmica va començar ahir al matí, quan alguns mitjans digitals espanyols van fer-se ressò d'aquesta anècdota als diferents portals. De seguida van començar a arribar missatges d'insults dirigits cap a la jugadora del CN Mataró, tant de persones contràries a la independència de Catalunya com de partidaris de l'estat propi que no comprenien com algú amb aquests sentiments pogués jugar amb una selecció espanyola.

"Què passa amb l'estelada, puta?", va ser un dels nombrosos missatges que va rebre aquesta mataronina de només 20 anys. "Segueixo sense entendre per què esportistes independentistes com Roser Tarragó juguen per a aquesta Espanya feixista i opressora. Incoherència mercenària", "No representes el meu país, Espanya, tant de bo no tornis a jugar amb la selecció. Independentistes no, a mamar-la" i "És independentista, què fa representant Espanya i mamant de diners públics? Que la facin fora ja", van ser alguns dels altres missatges que va rebre abans de decidir cancel·lar el seu compte personal.

Aquesta decisió va comportar, poc després, un seguit de reaccions de persones anònimes i de la classe política catalana que donaven suport a Roser Tarragó i li demanaven que tornés a obrir el seu compte de Twitter. Tant és així que l'etiqueta #TotsSomRoserTarragó va acabar sent una de les més utilitzades ahira a la tarda. Un dels missatges més destacats va ser de part del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau: "Tothom té el dret d'expressar de manera lliure i amb respecte els seus sentiments. Estem amb tu, Roser! Ànims!"

El cas d'Àlex Fàbregas

No és la primera vegada que un esportista català ha rebut insults a través de les xarxes socials per aquest motiu. L'any passat, durant la celebració dels Jocs Olímpics de Londres, el jugador d'hoquei herba Àlex Fàbregas -que jugava amb la selecció- també va ser durament increpat després de declarar-se obertament independentista.

stats