Esports 09/08/2013

Rafel Nadal no es deixa impressionar

Es classificà per als quarts de final del Màsters 1.000 del Canadà després de vèncer Jerzy Janowicz

M.ramis
3 min

PalmaJerzy Janowicz, un polonès de 22 anys, va intentar portar al límit Rafel Nadal en el partit de vuitens de finals del Màsters 1.000 del Canadà, una tessitura en la qual el manacorí va respondre recuperant la seva versió més sòlida. El número 4 del món no es va deixar impressionar pel potent servei i la contundència de Janowicz, i quan estava contra les cordes va mostrar la fortalesa mental i el saber fer que li ha permès forjar-se la llegenda per classificar-se per als quarts de final del torneig, en els quals cercarà les semifinals davant l'australià Marinko Matosevic.

Nadal va superar dos moments crítics en cada un dels dos sets que va necessitar per endur-se la victòria (7-6 i 6-4). Després de la seva plàcida estrena davant el canadenc Jesse Levine, el mallorquí es va veure exigit per un Janowicz que no volia convertir-se en un mer espàrring. Així, tenia molt clar que no podria consentir que Nadal agafàs ritme, per la qual cosa va optar per intentar jugar punts curts, sustentats en el seu servei i en fuetades que tenien per objectiu finalitzar els punts com més aviat millor.

El polonès el va aconseguir situar contra les cordes ja en el primer parcial. Va portar-lo al tie break i amb 5-6 en contra i Janowicz servint per adjudicar-se la primera mànega, l'experiència de Nadal va servir per recordar-li que es necessita alguna cosa més que un bon servei per tombar-lo. És més, Nadal va remuntar un 2-5 en la mort sobtada, en part, gràcies a les dues dobles faltes que va cometre Janowicz, per adjudicar-se el primer parcial.

Es manté en el partit

En la segona mànega, Nadal va tornar a mantenir amb opcions el seu rival amb un mal inici que va permetre al polonès ficar-se en el partit amb un break a favor. Tot i això, Nadal es va refer una vegada més i va recuperar el servei. Janowicz, incòmode, i amb l'adversari dominant i llegint el seu joc, va acabar sucumbint davant el mallorquí, una passa més a prop del seu tercer títol al Canadà.

El manacorí, que s'està habituant una altra vegada a una superfície dura que no trepitja d'ençà d'Indian Wells, va aprofitar la seva posada a punt després de més d'un mes d'aturada, des del passat Wimbledon. El retorn a la feina en l'exigent asfalt va ser un tràmit a la segona ronda, però ahir el va obligar al màxim en un partit en el qual va tenir alts i baixos.

Malgrat tenir la paella pel mànec, a Nadal li va faltar contundència per encaminar la segona mànega. Janowicz va aprofitar els errors i es va posar 0-3 per davant. Només era un break en contra i Nadal va continuar ficat en el partit fins que va arribar la seva oportunitat. La confiança del polonès va tornar a trontollar. En el cinquè joc el manacorí va empatar el parcial i en el novè va sumar el definitiu trencament de servei per apuntar-se el partit a continuació.

Als quarts de final es veurà les cares amb l'australià Marinko Matosevic, guanyardor del seu partit amb Benoit Paire per 7-6, 6-7 i 6-3, amb el qual s'ha enfrontat en una ocasió amb victòria pel manacorí que si no hi ha cap sorpresa, cercarà l'accés a la final davant el serbi Novak Djokovic. Nadal cerca agafar el ritme necessari per poder competir amb garanties al darrera gran de la temporada, l'Obert dels Estats Units. De moment, el rodatge li està servint per aconseguir-ho.

Murray, eliminat

Una de les sorpreses de la jornada la va protagonitzar el vigent campió de Wimbledon, Andy Murray. L'escocès va caure eliminat en els vuitens de final davant el letó Ernests Gulbis. Gulbis va derrotar Murray en dos sets per 6-4 i 6-3. D'aquesta manera, el letó cercarà les semifinals davant el guanyador del duel que enfrontarà l'argentí Juan Martín del Potro i el canadenc Milos Raonic.

stats