Misc 16/06/2013

Pedrosa, el més jove del selecte club dels 200

El català acumula tretze temporades al Mundial

Nuria García

MontmelóNomés dinou pilots en els 65 anys d'història del Mundial de motociclisme han aconseguit prendre la sortida en 200 Grans Premis, com a mínim. Avui Dani Pedrosa, precisament a la cursa de casa, es convertirà en el pilot més jove que aconsegueix ingressar en aquest selecte club del qual en actiu al Mundial fins avui només hi ha quatre integrants: Valentino Rossi, Randy de Puniet, Alex de Angelis i Toni Elías. D'ells, evidentment, el més veterà és l'italià, que ja acumula 281 curses en 17 temporades al Campionat del Món.

"És bonic, estic molt content. Són 200 Grans Premis, dels quals n'he guanyat 47", diu Pedrosa, que és conscient que el nombre de curses que ha disputat podria ser molt més elevat si no hagués estat per les no poques lesions que ha patit al llarg de la seva carrera, que l'han fet allunyar-se del pàdoc durant un temps: "M'he deixat diverses curses pel camí", recorda.

Llast per a la primera cursa

Ja fa 13 anys que un marrec petit i escanyolit de Castellar del Vallès, que tan sols pesava 49 quilos, debutava al Mundial de 125 cc al GP del Japó, al circuit de Suzuka, de la mà del seu mànager, Alberto Puig. Era una aposta de l'expilot, que va pujar Pedrosa a una Honda carregada de llast perquè el pilot no arribava al pes mínim requerit per prendre la sortida en una cursa del Mundial. "Realment, el temps passa molt de pressa. Em sorprèn la xifra fins i tot a mi mateix, perquè em sembla que era ahir quan començava", comenta un Pedrosa que arriba a Montmeló, la cursa de casa, com a líder del Mundial de MotoGP.

Un rècord que pot ser efímer

Dani Pedrosa es convertirà avui en el pilot més jove que assoleix aquesta fita. El de Castellar del Vallès, que té 27 anys i 260 dies, destronarà l'italià Marco Melandri -ara al Campionat del Món de Superbikes després de deixar el Mundial de MotoGP el 2010-, que va prendre la sortida número 200 amb 28 anys i 22 dies. Però el rècord de precocitat per aconseguir arribar als 200 Grans Premis pot durar-li poc a Pedrosa, ja que Jorge Lorenzo -dos anys més jove que ell- corre avui al Circuit de Catalunya el seu 185è Gran Premi. Per tant, en cas que el pilot mallorquí no pateixi cap lesió greu que l'allunyi de les pistes, Lorenzo li pisparà el rècord del més jove a assolir els 200 GP la temporada vinent.

En els 199 Grans Premis que ha disputat fins ara en les tres categories del Mundial, Pedrosa ha aconseguit 47 triomfs, un fet que representa el 23,6%. A més, els triomfs del català han estat repartits, ja que dels 25 circuits que ha trepitjat, en 19 ha aconseguit pujar al capdamunt del podi. A la màxima categoria del motociclisme, el català acumula 24 triomfs, o el que és el mateix, ha guanyat gairebé el 20% de les curses de MotoGP que ha disputat. Però, a més, en més de la meitat de les seves 199 curses (el 56,3%), Pedrosa ha aconseguit pujar al podi.

Avui, sortint des de la pole position , tindrà una altra oportunitat d'engrandir el seu historial a casa, davant la seva afició.