Esports 30/08/2013

Oltra cerca solucions a la medul·lar davant el dubte de Martí

Les molèsties que arrossega el capità poden situar Bigas al centre del camp

Miquel Ramis
3 min

Palma.José Luis Oltra es prepara per al pitjor escenari. El desastrós inici de Lliga que ha protagonitzat el Mallorca obliga el tècnic valencià a sumar els primers punts a Gijón per reaccionar i evitar que la crisi en la qual està instal·lada l'entitat s'agreugi. Però ho haurà de fer amb un equip que patirà un canvi de fesomia important, el qual dependrà en gran mesura de l'estat físic del capità, Pep Lluís Martí.

Malgrat que encara no és definitiu, Oltra cerca solucions davant el dubte que penja sobre la participació del veterà migcampista a El Molinón. Obligat a efectuar dos canvis per les sancions que hauran de complir a Gijón Thomas Teye i Kevin García per l'expulsió que patiren davant el Múrcia, l'entrenador vermell veu com Martí encara no s'ha recuperat plenament de les molèsties musculars que arrossega de la setmana passada i que provocaren que quedàs a la banqueta per precaució en el desastre contra el Múrcia. Durant la setmana, Martí encara no s'ha exercitat amb la resta de companys.

Des dels serveis mèdics del club, encapçalats pel doctor Munar, s'assenyalà que es decidirà a darrera hora si el veterà migcampista surt al camp . Els problemes que arrossega a la part posterior de la cuixa dreta el mantindran a baixes revolucions fins al cap de setmana, que serà quan es decidirà si viatja a Astúries per dirigir les operacions al centre del camp al costat d'Íñigo Pérez.

Si Martí no es recupera, Oltra haurà de trobar una solució d'emergència per confeccionar la medul·lar vermella. Sense Thomas ni el mallorquí, l'equip queda sense referències defensives en el pivot, però amb un comodí que nom Pedro Bigas. Bigas, que en aquests dos partits ha actuat com a lateral esquerre i central, és el jugador que té més números per convertir-se en el soci del migcampista de Pamplona en el supòsit que Martí no es recuperi. Així ho va provar ahir Oltra en l'entrenament que completaren a Son Bibiloni.

Efecte dominó

La posició de pivot defensiu no és nova per a Bigas. En les categories inferiors vermelles era la seva posició, i a Primera ja hi va disputar alguns partits a les ordres de Joaquín Caparrós. Va ser el mes d'abril de l'any 2012 a San Mamés. Situat a la medul·lar al costat de Tomás Pina, Bigas va protagonitzar un bon partit, tot i la derrota que hi recollí el Mallorca (1-0).

Però el desplaçament de Bigas al centre del camp, juntament amb l'absència de Kevin, generaria un efecte dominó que forçaria Oltra a presentar una defensa completament nova i de resultats incerts. Sense cap més lateral esquerre al planter, l'opció que agafa més cos és la de resituar Ximo a l'altre hemisferi de la rereguarda. Malgrat que el mallorquí també ha jugat en alguna ocasió a la banda esquerra, la seva alineació és un risc que no queda més remei que assumir, ja que l'entrenador no disposa de més efectius defensius del primer equip. En conseqüència, el portuguès Miguel García debutaria a la banda dreta per tal de tapar el forat deixat per Ximo. La defensa la completarien l'assenyalat Agus i el veterà capità Nunes.

De totes maneres, si Martí es recupera, Oltra podria optar per mantenir Ximo al lateral esquerre. Això assenyalaria un dels dos centrals, perquè Bigas continuaria a l'eix defensiu. Es tracta d'un trencaclosques complex que s'accentua amb la pressió d'haver de sumar els primers punts de la temporada sense encara haver transmès la sensació que l'equip és capaç de lluitar de l'ascens. El temps marcarà les modificacions.

stats