Esports 23/06/2013

Neymar posposa el duel contra els seus futurs companys de club

El davanter marca en el 4 a 2 del Brasil contra Itàlia i evita Espanya

Albert Llimós

BarcelonaTres tocs de pilota, tres gols magnífics. Aquesta és la carta de presentació de Neymar amb la selecció brasilera. Contra el Japó va empalar la pilota des de la frontal amb la cama dreta, contra Mèxic amb la cama esquerra. En tots dos partits, amb idèntic resultat: gol brillant, combinació de punteria i força. Ahir a la nit, contra Itàlia, Neymar va tornar a ensenyar un nou registre. També al primer toc. Un llançament de falta precís al pal de Buffon.

El nou fitxatge del Barça ha demostrat en aquests tres primers partits de la Copa Confederacions que, a banda del seu joc virtuós, el seu eslàlom i els seus detalls excelsos, també té gol. El 2 a 1 que va aconseguir contra Itàlia va servir per assegurar la victòria del combinat sud-americà i, d'aquesta manera, va evitar un duel amb els seus nous companys de club. El Brasil va golejar 4 a 2 Itàlia i evita la selecció espanyola. El duel de Neymar contra els seus admirats Iniesta o Xavi es posposa fins a una hipotètica final d'aquesta Copa Confederacions.

Neymar va tenir un partit discret en els 70 minuts que va estar sobre el terreny de joc de l'Arena Fonte Nova. El jugador blaugrana va arrencar amb total llibertat des de la punta esquerra de l'atac brasiler i va tenir l'encert de cara a gol amb la falta que va suposar el 2 a 1, just després que Giaccherini empatés el partit per als italians. La nova estrella barcelonista també havia participat en el primer gol servint una falta lateral que va acabar amb el gol de Dante. Amb 3 a 1 al marcador, el seleccionador Luis Felipe Scolari va donar vint minuts de descans a Neymar. Fred va ser l'encarregat d'arrodonir la victòria dels brasilers amb un gol més.

El davanter del Barça va treballar molt en la pressió que els sud-americans feien per recuperar la pilota a prop de la porteria italiana. La implicació de Neymar el va portar a fer una dura entrada sobre el lateral dret del Milan, Ignazio Abate. Aquesta infracció va lesionar l'italià i va suposar la targeta groga per a un voluntariós Neymar en la parcel·la defensiva.

Primera fase

Amb aquest resultat, els jugadors del Barça que juguen amb la selecció espanyola s'enfrontaran al combinat italià a les semifinals d'aquesta competició. Serà la reedició de la final del Campionat d'Europa. En aquella ocasió, els de Del Bosque, liderats per Andrés Iniesta, van aconseguir el triomf.

D'altra banda, en l'últim partit de grup, Mèxic va superar 2 a 1 el Japó. Dos gols de Javier Chicharito Hernández van donar la victòria als mexicans.