Esports 14/08/2013

Natxo Insa per tapar el forat de Javi Márquez

El Mallorca ja té l'ex del Celta per al centre del camp per quan tanqui la cessió del català a l'Elx

Lluís Planas
3 min

Palma.El canvi de peces és imminent i Natxo Insa és l'escollit per substituir Javi Márquez al centre del camp mallorquinista. Nascut a Alacant, de 27 anys i format a les categories inferiors del València, Insa és un migcampista de tall defensiu que enguany s'ha desvinculat del Celta de Vigo després de jugar-hi dues temporades.

Insa coneix molt bé la Segona Divisió, on jugà el primer any amb els gallecs i aconseguí l'ascens i, abans, durant dues campanyes amb l'Eibar i dues més amb el filial del Vila-real. La temporada passada l'alacantí va fer el gol en la darrera jornada que va permetre al Celta mantenir-se a Primera -i que indirectament va descendir el Mallorca-, la qual cosa no li ha permès arribar a un acord de renovació amb l'equip que ara entrenarà Luis Enrique.

Durant aquest estiu el jugador va ser a prop de fitxar pel club de la seva terra, l'Hèrcules, però Insa va rebutjar l'oferta amb l'objectiu d'esperar un equip de Primera Divisió. Però aquestes ofertes no han arribat i el jugador veu ara amb bons ulls venir al Mallorca, un equip a priori amb més possibilitats d'ascens que els alacantins, i sent una petició expressa del tècnic José Luis Oltra.

Tanmateix, per anunciar l'acord amb Insa, abans el Mallorca ha de tancar la cessió de Javi Márquez a l'Elx. Segons manifestà ahir el director esportiu, Llorenç Serra Ferrer, a l'emissora de la cadena Cope a Elx, l'acord definitiu és qüestió d'hores però encara hi queden serrells.

S'estalvia una fitxa elevada

Amb la cessió el Mallorca s'estalviarà l'elevada fitxa del català, però el jugador encara ha de tancar el seu acord particular amb l'Elx per un any. A més d'això, Serra Ferrer vol incloure algun tipus d'assegurança en cas de lesió per a un jugador que, si retornàs l'any que ve, encara li quedarien dos anys més de contracte amb els mallorquinistes.

Trobar un relleu urgent per a Márquez era vital per José Luis Oltra. El migcampista havia de ser la referència més creativa al centre de camp i la seva sortida, motivada per raons econòmiques, hi deixa un gran forat. De fet, sense ell el tècnic valencià només disposa al mig del camp de Thomas Partney, que va deixar una gran impressió al Ciutat de Palma, i de Pep Lluís Martí, el més veterà, a 37 anys.

L'únic recanvi en aquesta posició del camp seria el jove del filial Tià Sastre, que després de fer la pretemporada sembla que quedarà amb el primer equip. En principi, l'arribada de Natxo Insa donaria més opcions a Oltra, però es tracta d'un jugador amb un perfil diferent del de Javi Márquez, menys creatiu i més dedicat a la recuperació de pilotes amb una gran capacitat de brega.

Així, la plantilla del Mallorca es enfora d'estar tancada definitivament i el capítol de sortides, que el club ha manifestat que necessita fer per raons econòmiques, marcarà les entrades que hi pot haver. Tot això a cinc dies que el conjunt de José Luis Oltra s'estreni a la Nova Creu Alta de Sabadell.

El principal maldecap de Serra Ferrer ara mateix és que els dos jugadors que més anhela que surtin del club, Geromel i Antonio López, semblen enrocats i sense ofertes que matinguin les seves elevades fitxes, precisament per les quals el director esportiu vol la seva sortida. Si s'hagués aconseguit la venda d'aquests dos jugadors, potser Javi Márquez no hauria de ser cedit.

Però el català pot no ser el darrer a sortir. El francès Michael Pereira ha assenyalat durant tot l'estiu que vol partir del Mallorca, però el club vol treure per ell un traspàs i no deixar que surti amb la carta de llibertat davall el braç. Fins ara, però, les ofertes que han arribat per a ell no han satisfet Serra Ferrer.

stats