Esports 26/08/2013

Nadal arriba llançat a l'US Open, últim Grand Slam de l'any

Això el converteix en l'home a seguir a l'US Open que se celebra aquests dies a Nova York i que aspira a guanyar per segona vegada en la seva carrera

Oriol March
2 min

Barcelona.Rafa Nadal és un tenista d'acer, d'aquells que mai es poden donar per morts. Aquesta temporada n'és el millor exemple. Després d'un 2012 marcat per una gravíssima lesió al genoll -que, segons el seu entorn, mai l'abandonarà del tot-, el jugador balear s'ha endut nou títols al llarg d'aquest 2013, entre els quals Roland Garros i dos Masters 1000 de la recent gira estival pels Estats Units. Això el converteix en l'home a seguir a l'US Open que se celebra aquests dies a Nova York i que aspira a guanyar per segona vegada en la seva carrera.

"Hi ha un objectiu [aconseguir el número 1] que és possible i que intentaré assolir", va assegurar Nadal tot just endur-se la victòria a Cincinnati contra el gegant John Isner. Acabat de recuperar el número 2 del rànquing després dels últims resultats, el tenista balear només mira cap amunt. Les possibilitats de pujar l'últim graó cap al cim, però, no depenen exclusivament d'ell: Novak Djokovic segueix ocupant el número u i és un dels màxims aspirants a la victòria.

L'any passat, el serbi va perdre la final contra Andy Murray, que es va endur a Nova York el primer Grand Slam de la seva carrera. Els dos jugadors van ser fa uns mesos protagonistes de la final a Austràlia -victòria de Djokovic- i a Wimbledon, on l'escocès es va convertir en el primer britànic a alçar la copa sobre la gespa londinenca des del 1936. Els dos tenistes tenen moltes possibilitats de trobar-se a les semifinals. El sorteig els ha enquadrat a la part superior del quadre i ha impedit que es reediti la final de l'any passat.

A efectes de la classificació mundial, la situació no pot ser més propícia per a Nadal. L'any passat no va ser a Flushing Meadows a causa de la lesió al genoll i tot avenç que faci li reportarà una bona quantitat de punts. El seu debut serà contra Ryan Harrison, promesa del tenis nord-americà, i si es compleixen els pronòstics es trobarà als quarts de final amb Roger Federer, ara número 7 del món i lluny de la seva millor versió. En tot cas, el suís acredita cinc victòries a Nova York i, mentre segueixi competint, mai se l'ha de descartar a les rondes finals.

Els quatre magnífics, malgrat el seu favoritisme, no haurien de deixar de banda noms com David Ferrer, Juan Martín del Potro, Jerzy Janowicz i John Isner, que arriben en forma a la competició i tindran ganes d'exhibir-se a l'US Open.

stats