Publicitat
Publicitat

TROFEU COMTE DE GODÓ

Nadal fulmina Dodig, dissipa dubtes i s’enfrontarà a Almagro

S’imposà per un doble 6-3 amb menys problemes que a l’estrena

El mallorquí Rafel Nadal, número 1 del rànquing mundial, s’enfrontarà a Nicolás Almagro en els quarts de final del Trofeu Comte de Godó després de fulminar ahir el croat Ivan Dodig (6-3 i 6-3) en una hora i 24 minuts de partit. En una horari poc habitual -l’organització del torneig volia provar el manacorí en el darrer torn per atreure més públic a darrera hora de l’horabaixa-, Nadal va demostrar que, a poc a poc, va dissipant els dubtes sobre el seu joc.

Molt més solt, més ficat a la pista i amb més confiança que despús-ahir davant Albert Ramos, Nadal no va donar opcions a Dodig, massa ficat enrere i sempre a remolc en l’intercanvi amb el vuit vegades campió del torneig. El mallorquí va trencar el servei del croat en el cinquè joc i aquest li va tornar el break en el joc següent, però només va ser un miratge. Nadal va tornat a trencar el servei de l’adversari i va accelerar fins a emportar-se el primer set amb un altre trencament.

Dodig va intentar reaccionar en la segona mànega, traient més agressiu, fent una passa endavant a la pista, intentant trencar el ritme de Nadal amb alguna deixada. No obstant això, es va trobar amb el Nadal rocós de les grans ocasions. El número 1 mundial se sentia còmode amb el seu servei, que ja no tornaria a perdre, i la seva dreta li corria més del que ha estat habitual les darreres setmanes.

Molt seriós i concentrat -amb 5-2 a dalt en el segon parcial fins i tot es va animar a protestar una bolla de Dodig que el jutge de cadira havia donat per bona- va continuar jugant amb la mateixa determinació fins al final.

Final de l’any passat

En un no-res, es va adjudicar el segon set i el partit, i avui reeditarà la final de l’any passat davant Almagro, que va vèncer Fernando Verdasco per un doble 6-3 i va venjar així la derrota que el madrileny li va infligir fa dues setmanes a la final de Houston. Aquesta serà l’onzè cop que Rafel Nadal i Nicolás Almagro, sisè cap de sèrie del torneig, es veuran les cares. En els deu enfrontaments precedents, la victòria ha estat sempre per al mallorquí.