REIAL MADRID
Esports 07/08/2013

Mourinho, d'heroi a adversari del Reial Madrid en pocs mesos

L'exentrenador del Reial Madrid es torna a creuar amb el Reial Madrid en un enfrontament marcat per la polèmica

Marta Mauricio
2 min

Barcelona.José Mourinho es torna a creuar amb el Reial Madrid en un enfrontament marcat per la polèmica. Els blancs juguen aquesta matinada (3 hores, Gol T) contra el Chelsea la final del torneig estiuenc International Champions Cup a Miami. Fa dos mesos el portuguès va acabar el seu vincle contractual amb el Reial Madrid, però el tècnic no s'oblida del club.

Quan li van preguntar sobre la seva etapa en l'equip blanc, el dia de la presentació amb el Chelsea, Mourinho es va mostrar orgullós pels títols obtinguts -la Copa del 2011 i la Lliga i la Supercopa d'Espanya del 2012- i, per haver acabat, segons ell, amb l'hegemonia del Barça. Ara, gairebé dos mesos després, el portuguès ha tornar a parlar dels seus triomfs i, al mateix temps, ha enviat un missatge a Cristiano Ronaldo. "Vaig ser tècnic per primera vegada l'any 2000, però abans d'això vaig ser assistent en grans clubs amb altres grans entrenadors i vaig dirigir els millors jugadors del món. Rivaldo, Figo, Guardiola. Tenia 30 anys i estava entrenant Ronaldo [Nazário], no aquest -en referència a Cristiano Ronaldo-, sinó el de veritat, el brasiler", va dir en una entrevista durant la gira nord-americana.

El tècnic va obrir així una nova polèmica amb el jugador, que va respondre des de Los Angeles. "Hi ha coses a la vida que no mereixen comentaris i aquesta n'és una per raons òbvies -va dir-. Sempre he respectat els meus entrenadors allà on he estat i me'n quedo les coses bones. Intento aprendre'n alguna cosa. Jo no escupo al plat on he menjat". Mourinho també va responsabilitzar Ronaldo, sense citar-lo, del mal inici de la Lliga passada. "Vam començar tristos i, quan tens un adversari que és difícil que perdi punts i li dónes avantatge, després és difícil guanyar", va dir. Aquest ha estat l'últim episodi d'una relació que ha canviat radicalment. Del Mourinho que demanava la Pilota d'Or per a Cristiano i que el qualificava de futbolista fantàstic, a una relació irreconciliable.

A més, el tècnic portuguès va admetre que va sol·licitar a Florentino Pérez la contractació de Gareth Bale, pretès pel club. "No va ser possible -explica-, perquè em van dir que no era el moment ideal. Sembla que ara sí, així que me n'alegro per ells perquè aconseguiran un jugador magnífic. Això sí, les xifres són enormes". En aquest sentit, va recordar que els blancs són un equip "poderós econòmicament i, si pot, compra": "El Madrid és un club especial. És política. No és només futbol. És moltes coses que hi ha al voltant".

El retrobament amb Cristiano Ronaldo no és l'únic al·licient que té el partit. La seva història amb Iker Casillas va viure diferents capítols, i el porter va acabar la temporada sent suplent de Diego López.

stats