Esports 30/08/2013

Morkov guanya una etapa cruel i supera Martin a un pam de la meta

El campió danès i exciclista en pista va guanyar ahir la sisena etapa de la Vuelta a Espanya en un estrany i cruel esprint a Càceres

Albert Rabadan
1 min

Barcelona.El campió danès i exciclista en pista Michael Morkov (Saxo-Tinkoff) va guanyar ahir la sisena etapa de la Vuelta a Espanya en un estrany i cruel esprint a Càceres després de 4 hores 28 minuts i 22 segons. Morkov va superar l'argentí Max Richeze -segon per segon dia consecutiu, després que dimecres es quedés per darrere de l'australià Michael Matthews (Orica-GreenEdge) a Lago de Sanabria- i Fabian Cancellara, gran protagonista de l'últim quilòmetre.

Atrapat a 25 metres del final

La crueltat de l'arribada, però, la va protagonitzar l'alemany Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step), que va veure com li prenien la victòria a 25 metres de la meta després d'haver estat escapat en solitari des del primer moment de l'etapa. El doble campió del món de contrarellotge va resistir de manera magistral en els últims quilòmetres tot i tenir només 20 segons d'avantatge sobre un pilot que no aconseguia acostar-s'hi. Semblava que aconseguiria aguantar i arribar en solitari al final, fins que el seu gran rival en el pròxim Mundial de contrarellotge, Cancellara, va accelerar per buscar el triomf d'etapa.

Tot i l'acceleració del suís, l'esprint es va preparar de manera desorganitzada i sense els equips habituals en primera línia. El més llest va ser Morkov, i Martin es va veure atrapat pel grup a un pam de meta. Literalment menjat per l'ímpetu dels esprínters.

La sisena etapa no va alterar la classificació general, que segueix dominada per Vincenzo Nibali.

stats