Esports 25/06/2013

Messi paga 10 milions a Hisenda i evita noves imputacions

A. L.
1 min

Barcelona.Leo Messi pagà a Hisenda 10 milions d'euros en impostos corresponents als drets d'imatge ingressat els anys 2010 i 2011. Messi abonà aquesta quantitat en unes declaracions complementàries de l'IRPF, una correcció de la declaració que el jugador ja havia presentat a Hisenda en els terminis corresponents. La rectificació arriba després de la imputació del futbolista per suposat frau fiscal durant els anys 2007 a 2009. Segons La Vanguardia , cercaria amb aquest pagament un acrod amb l'administració pública.

Messi i el seu pare estan imputats per tres suposats delictes de frau fiscal. El jugador està citat a declarar el 17 de setembre i la querella de la fiscalia que es va presentar als jutjats de Gavà determina que el jugador argentí va defraudar suposadament 4,1 milions d'euros corresponents als ingressos per drets d'imatge del de Rosario entre les temporades 2007 i 2009. Des d'un primer moment, Leo Messi va negar qualsevol frau amb Hisenda i va notificar a través d'un comunicat la seva sorpresa per la querella de la fiscalia. "No hem comès cap infracció", explicava l'argentí en un breu escrit el mateix horabaixa que es va saber la notícia.

El catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, José García Montalvo, explica que aquesta rectificació és una manera "de preveure una imputació futura"; en cap cas aquest pagament "no afectarà la imputació" del jugador per aquest suposat frau fiscal. Per l'expert, es tracta de processos diferents. "S'evita la multa i l'escarni públic, seria un altre delicte. Per solucionar el cas d'imputació que té obert, s'ha de parlar i arribar a un acord", detalla. El catedràtic afegeix que si Leo Messi ha pagat 10 milions d'euros i ha utilitzat "la mateixa enginyeria fiscal" entre els anys 2007 i 2009 i 2010 i 2011, amb aquest pagament està reconeixent implícitament un error".

stats