Misc 15/08/2013

Martino cuida els pesos pesants del vestidor

Carles Puyol, esperonat per la confiança del tècnic argentí, avança en la seva recuperació

T.p.
3 min

Barcelona.Durant els primers dies a Barcelona, Gerardo Martino ja va voler parlar amb Carles Puyol per saber quin era l'estat del capità blaugrana, encara de baixa. El tècnic argentí, un home de caràcter, va entendre des del primer dia que no seria una bona idea arribar amb la pretemporada ja començada a un club amb tanta personalitat com el Barça i començar a canviar moltes coses. Martino vol guanyar-se la confiança dels nous companys de feina amb respecte i esforç, demostrant tenir sensibilitat. Així, durant aquestes primeres setmanes al Barça, Martino no ha deixat de buscar la complicitat i sinceritat dels homes importants del vestidor, com els capitans. Amb Puyol va pactar que no aniria a l'Àsia per fer la gira per poder centrar-se en la feina física de recuperació a Barcelona, sol.

Per al capità blaugrana l'arribada de Martino ha estat una bona notícia. El tècnic argentí no ha deixat de dir una vegada i una altra que confia plenament en el defensa central català, insistint quan li pregunten sobre la defensa que la seva prioritat és esperar la recuperació de Puyol i no fitxar. Martino no vol entrar en conflicte amb les jerarquies creades dins del Barça durant aquests anys, ja que interpreta que la seva feina passa per escoltar homes que han fet tant com Puyol, Xavi i Iniesta. Les converses amb aquests futbolistes, que s'han produït amb certa freqüència, han estat fluides, amb el tècnic expressant què pensa però sobretot interessant-se per les opinions dels jugadors que han viscut des de dins els últims èxits. Martino considera el Barça un equip molt especial per haver jugat durant molts anys amb un estil únic, així que no amaga el respecte que té pels homes que han fet possibles aquests èxits. Puyol el primer.

Amb el Barça picant pedra per intentar aconseguir el fitxatge de David Luiz per un preu raonable, Puyol segueix treballant per poder obtenir l'alta mèdica ben aviat i retornar a Martino la confiança que li ha demostrat de moment. El jugador de la Pobla de Segur va començar ahir al matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper una nova fase de la seva recuperació, fer treball sobre la gespa acompanyat del recuperador Juanjo Brau. Puyol, que va fer exercicis de força i resistència, va ser intervingut el 19 de juny, el dia en què se li va extreure un quist de Baker que tenia al genoll dret. Durant aquest temps Puyol ha treballat en la seva recuperació, fins i tot no viatjant a la gira per l'Àsia per seguir a Barcelona amb la seva posada a punt. Durant la jornada, es va poder veure Puyol i Martino xerrant de manera distesa just un dia després que el tècnic deixés clar de nou a Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta que confia en els defenses que té ara mateix, malgrat que respecta les negociacions iniciades amb David Luiz quan Vilanova encara era el tècnic.

La figura de Juanjo Brau

Puyol, com ja li ha passat altres estius, ha treballat amb força per intentar rebre l'alta al setembre, en companyia del seu amic Juanjo Brau. De fet, utilitzant les xarxes socials el capità va explicar que havia notat molt bones sensacions. A més, va utilitzar el seu Twitter i el seu Instagram per donar les gràcies a Brau, un home amb qui ha arribat a passar part de les vacances plegats a Eivissa per poder treballar en condicions.

Els homes amb pes dins del vestidor de moment han agraït el fitxatge d'un home com Martino, de qui han destacat sobretot l'obsessió a parlar sobretot de futbol. Homes com Xavi i Iniesta, autèntics enamorats d'aquest esport, dels que el miren per la televisió quan són a casa -una pràctica que molts futbolistes no fan, ja que prefereixen desconnectar-, han iniciat una relació de complicitat sincera amb el seu nou tècnic, compartint llenguatge i visió del joc. El fet que Martino destaqui un cop i un altre que cal valorar els jugadors joves, respectant de passada una plantilla que l'any passat va guanyar la Lliga amb rècord de punts, també ha servit per crear complicitats amb els homes més importants, com un Víctor Valdés que encara el seu últim any al club però s'entrena amb força cada dia. Amb Messi, malgrat que no es coneixien abans, la relació és bona pel fet de compartir orígens.

Messi, en solitari

Els altres jugadors del Barça, per la seva banda, preparen el partit de Lliga de diumenge sense els seus jugadors internacionals. Una sessió en què Cesc va fer part del treball amb la resta de companys, mentre que Leo Messi es va exercitar al marge, a les ordres, com no, de l'omnipresent Juanjo Brau. L'argentí va tornar dimarts de Roma després de deixar la concentració amb la selecció de l'Argentina per continuar a Barcelona la recuperació de la sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra. Martino va treballar amb els jugadors disponibles del primer equip a més de Cesc i Pedro, que també arrossegava una lesió de la gira asiàtica.

Els internacionals que han jugat amb les seves seleccions tornen avui a la feina.

stats