Misc 25/08/2013

Martino allunya els focus de Neymar

El tècnic apel·la al grup per suplir la baixa de Messi en la visita a Màlaga

Albert Llimós
3 min

Leo Messi és l'únic futbolista que converteix el plural en singular. Sense l'argentí, Gerardo Tata Martino va tornar a deixar clar ahir que el grup es gestiona i es cohesiona a partir de la primera persona del plural. Del nosaltres. Mentre des de l'entorn s'insistia a situar els focus sobre Neymar per suplir Messi a la Rosaleda, el tècnic blaugrana va ser inflexible, el seu full de ruta -independentment de si Neymar juga o no avui contra el Màlaga- no es modifica. "No comparteixo la idea que si Leo no hi és, Neymar hagi de jugar. Els tempos que nosaltres consideràvem no s'acceleraran o s'escurçaran per cap situació de joc", va avisar Martino amb un missatge filtrat a la premsa, una manera també de marcar perfil i deixar clar que el seu caràcter dialogant pot conviure perfectament amb decisions que es poden qualificar d'impopulars.

Lliçó apresa

El Barça assaltarà la Rosaleda de Bernd Schuster sense la seva gran estrella, encara no recuperada de l'hematoma que es va fer contra l'Atlètic de Madrid dimecres passat. Una absència que no pot "justificar un mal rendiment", va deixar clar el tècnic. Gerardo Martino té molt present el que va passar la temporada passada a la Lliga, quan el Reial Madrid va arrencar el campionat dubitatiu i ja no va poder recuperar la renda que van assolir els blaugranes. L'entrenador de Rosario repeteix una vegada i una altra el que va passar l'any passat, no vol que l'experiència es torni a viure amb els papers canviats.

La Rosaleda serà una bona prova de foc per mesurar l'estat de l'equip, especialment sense la figura de Leo Messi. El conjunt blaugrana defensarà el lideratge assolit contra el Llevant i provarà altra vegada la magnitud de les paraules de Martino quan parla de les rotacions com a full indispensable del seu manual. Amb el primer títol de la temporada a l'horitzó -dimecres a les 23 h al Camp Nou es decidirà la Supercopa-, toca trobar les fitxes idònies per seguir prement l'accelerador i no cometre errors a la Lliga que puguin pagar-se molt cars en un futur. Sense el líder de l'equip sobre la gespa de l'estadi andalús, Cesc té tots els números per actuar de fals davanter. En la prèvia del partit, Martino no va desvelar si un dels acompanyants del futbolista d'Arenys serà Neymar o el seu moment arribarà més endavant. "Cada dia veiem Neymar més bé, van passant els dies i acumula entrenaments. La intenció és que quan jugui estigui preparat", va explicar Martino abans de remarcar que el seu calendari no el variarà el gol que Neymar va fer contra l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón.

El tècnic argentí s'ha emportat 19 futbolistes a Màlaga, amb la novetat de Sergi Roberto en el lloc de Martín Montoya, que cau de la convocatòria. L'entrenador blaugrana sap que una de les màximes dificultats que comporta dirigir el Barça és la gestió d'un grup replet de jugadors de primera línia, acostumats a ser i sentir-se importants. "Sempre s'acaba sent injust amb algun jugador. Sergi Roberto ha fet molt i ho ha fet bé, no ha fet res dolent per quedar-se fora de dues convocatòries", va explicar com a exemple.

Calma amb Messi

De la mateixa manera que va voler allunyar Neymar dels focus mediàtics, el tècnic va voler llançar un missatge d'absoluta tranquil·litat sobre Leo Messi i els problemes físics que arrossega el de Rosario. Martino valora que el davanter conegui el seu cos i mesuri els esforços per evitar mals majors. "És una qüestió de precaució, però som molt optimistes. No estic preocupat amb Messi, perquè jo el veig molt bé. Els riscos s'han de mesurar, i crec que no cal córrer riscos a l'inici de la temporada", va dir.

Criteris diferents

Un dels fets que van quedar clars durant la compareixença de Martino és que el tècnic no només coneix i analitza el rival, sinó també el seu entorn. "Em van deixar més conclusions els 90 minuts de l'Atlètic que els del Llevant. Del que he llegit hi ha força anàlisis que no comparteixo", va dir en un clar missatge a la premsa i les lectures que es van fer dels dos primers partits. Avui contra el Màlaga i sense Messi, el tècnic espera que el grup demostri que el Barça està en línia ascendent.

stats